παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

26 Δεκ 2018

Παραμονή Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης - Σε ηλικία 87 ετών


Την τελευταία του πνοή άφησε την Δευτέρα, παραμονή των Χριστουγέννων και σε ηλικία 87 ετών, ο γνωστός ηθοποιός ...
Γιώργος Μοσχίδης.



Ο Γιώργος Μοσχίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1931. Ο πατέρας του ήταν καπνεργάτης και η μητέρα του ήταν κόρη καπνεμπόρου.

Την καριέρα του ως ηθοποιός την ξεκίνησε το 1948 με περιοδεύοντες θιάσους. Στη συνέχεια σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Θεσσαλονίκης. Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε το 1952 με τον Θίασο Αρώνη-Μανωλίδου στο έργο «Ρομάντζο».

Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους αθηναϊκούς θιάσους, αλλά και με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης, παίζοντας σε όλα τα είδη. Διακρίθηκε σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας.

Στο σινεμά ξεκίνησε το 1958 στην ταινία του Λαμπρινού «Διακοπές στην Αίγινα». Την ίδια χρονιά έπαιξε στο ιστορικό δράμα του Γρ. Γρηγορίου, «Ο Μιμίκος και η Μαίρη».

Μερικές από τις πιο γνωστές του ταινίες είναι οι «Κρίμα το μπόι σου (1970)», «Τι 30, τι 40, τι 50 (1972)», «Αγάπη μου παλιόγρια (1972)», «Τον αράπη και αν τον πλένεις (1973)».



Φιλμογραφία

Απόστολος και μόνος (2006)

Καβάφης (1996)

Ζωή χαρισάμενη (1993)

Oh Babylon (1989)

Ο κλοιός (1987) [Γιώργος Καφετζόγλου]

Ρεβάνς (1983) [πατέρας]

Η παρεξήγηση (1983) [επιθεωρητής Κανάκης]

Υπόγεια διαδρομή (1983)

Ρόζα (1982) [βιβλιοθηκάριος]

Ο κήπος με τα αγάλματα (1982)

Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας (1982) [Γιώργος]

Τρεις και ο κούκος / Σουβλίστε τους (1981) [Αλέκος]

Ελευθέριος Βενιζέλος 1910-1927 (1980)

Happy Day (1976)

Η δίκη των δικαστών (1974) [Χριστόδουλος Κλωνάρης]

Ψυχή και σάρκα (εσύ κι εγώ) (1974)

Τα χρώματα της ίριδος (1974) [(δημοσιογράφος)]

Τον αράπη κι’ αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973) [Στέλιος Γιαπαχάκης]

Οι προστάτες (1973)

Ταγκό 2001 (1973)

Αγάπη μου παλιόγρια (1972) [Κωστής]

Αντάρτες των πόλεων (1972) [Παπαδήμας]

Τι 30… τι 40… τι 50… (1972) [Βίκτωρ Καλλινίκος]

Αγάπησα μια… πολυθρόνα (1971) [Μίλτος Καρνέζης]

Καταναλωτική κοινωνία (1971)

Μαντώ Μαυρογένους (1971) [Εφεντάκης]

Ο τρελοπενηντάρης (1971) [Παπασταύρου]

Ο φαφλατάς (1971) [Ελευθέριος Μπακλής]

Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του ’21 (1971)

Πίσω μου σ’ έχω σατανά (1971) [Τάσος]

Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) [Φριτς]

Κρίμα… το μπόι σου (1970) [ψυχίατρος]

Ο δασκαλάκος ήταν λεβεντιά (1970) [Χάρης]

Στη μάχη της Κρήτης (1970)

Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [Σταύρος Βαρβαράκης]

ΟΧΙ (1969) [Βιτόριο Σαλβατόρε]

Ο κόσμος τρελάθηκε… (1967) [Ιάκωβος]

Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [γκρουμ]

Τα δίχτυα της ντροπής (1965) [Δήμος]

Το πρόσωπο της ημέρας (1965) [Μπάμπης («Πολύδωρος»)]

Θρίαμβος (1962)

Διακοπές στην Αίγινα (1958)

Ο Μιμίκος και η Μαίρη (1958) [συνάδελφος Μιμίκου]

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο