11 Δεκ 2018

7th International Video Poetry Festival - Η ποίηση ξανά στο προσκήνιο!


Το πολύ επιτυχημένο διεθνές φεστιβάλ ποίησης και video art διοργανώνεται για 7η χρονιά από το ...
Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών 
σε συνεργασία με το Κενό Δίκτυο και την εξαιρετική ιστοσελίδα τέχνης movingpoems.com. Έχοντας πλέον καταξιωθεί στην συνείδηση του κοινού ως το φεστιβάλ ποίησης με τη μεγαλύτερη προσέλευση καλλιτεχνών και κοινού στην πόλη, μας καλεί σε μια πανδαισία λόγου, εικόνας και μουσικής, το διήμερο Παρ.14 και Σαββ.15/12 από τις 5 το απόγευμα στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.

Με 100 σημαντικούς καλλιτέχνες του video art από 26 χώρες, 32 ποιητές σε ζωντανές αναγνώσεις και συνεργασίες με μουσικούς και χορευτές, 3 παγκόσμιες πρεμιέρες συνθέσεων σύγχρονης μουσικής βασισμένης σε ποίηση, 8 συναυλίες, performances, παράλληλες εκδηλώσεις, αφιερώματα φωτογραφίας και video art, έκθεση βιβλίου και δεκάδες καλλιτέχνες από τις 5 ηπείρους να ταξιδεύουν για να παρουσιάσουν την δουλειά τους στην ζωντανή underground σκηνή ποίησης της Αθήνας, το International Video Poetry Festival συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο σημαντικά φεστιβάλ video-ποίησης στον κόσμο.

To Video Poetry είναι ένα είδος της video art με πολύ μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια όπου σκηνοθέτες και video artists συνεργάζονται με ποιητές και λογοτέχνες ώστε να παράγουν οπτική ποίηση, video art, βίντεο κολάζ, animations και ποιήματα-ταινίες μικρού μήκους.

Το ετήσιο International Video Poetry Festival της Αθήνας προβάλλοντας μια κινηματογραφική ποιητική γλώσσα εξαιρετικής ποιότητας από την Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αφρική επιχειρεί να ενεργοποιήσει έναν ανοιχτό δημόσιο χώρο για τη δημιουργική έκφραση όλων των τάσεων και των ρευμάτων της σύγχρονης ποίησης.

Μέρος του μη-εμπορευματικού και μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα του φεστιβάλ είναι η ανοιχτή δωρεάν είσοδος σε όλους. Το φεστιβάλ δεν έχει χορηγούς ή χρηματοδοτήσεις και θα καλύψει τα έξοδα ενοικίασης υψηλής ποιότητας τεχνικού εξοπλισμού, φιλοξενίας των καλλιτεχνών από το εξωτερικό και διαφήμισης από τα έσοδα του bar του φεστιβάλ και την ελεύθερη συνεισφορά των θεατών.

Όλοι οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες και οι οργανωτικές ομάδες θα πάρουν μέρος εθελοντικά και αφιλοκερδώς στο φεστιβάλ.

Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ (Ρ.Παλαμήδη 2, Ψυρρή- Αθήνα)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο