5 Νοε 2018

50 χρόνια μετά τη Νύχτα Γάμου Μάρθα Καραγιάννη και Κώστας Βουτσάς πάλι μαζί


Μπορεί κανένας τους να μην έπαιζε στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο», την εμβληματική ταινία του ...
1963 με τη Λίζα Πετροβασίλη, ωστόσο στη θεατρική της μεταφορά ήταν όλοι εκεί.
Η αγαπημένη ιστορία «Χτυποκάρδια στο θρανίο» παρουσιάζεται αυτη τη σεζόν στο θέατρο ΗΒΗ με μία πλειάδα αγαπημένων ηθοποιών μεταξύ των οποίων ο Κώστας Βουτσάς, η Μάρω Κοντού και ο Νίκος Γαλανός.

Στην πρεμιέρα τους καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, ενώ σε μία από τις παραστάσεις στα καμαρίνια έσπευσε και η αγαπημένη τους φίλη από την εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, Μάρθα Καραγιάννη, για να τους συγχαρεί.

Μάλιστα η συνάντηση της Μάρθας Καραγιάννη και του Κώστα Βουτσά ήρθε 50 χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας «Νύχτα Γάμου», μιας απο τις πιο εμβληματικές που είχαν πάιξει μαζί. 

Οσο για τα Χτυποκάρδια στο Θρανίο, όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο. Ο γιατρός που καλείται απ τους ανήσυχους γονείς της να την εξετάσει, πείθεται να μην αποκαλύψει το ψέμα της, αλλά την ερωτεύεται και πολύ σύντομα παντρεύονται.

Ο γάμος τους και ο μήνας του μέλιτος είναι ονειρικοί αλλά πολύ σύντομα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της και έτσι αποφασίζει να επιστρέψει κρυφά στα θρανία…


Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στο ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Σε ρόλους έκπληξη οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νικος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσας. Μαζί τους, η Σοφία Βογιατζάκη και η Νίκη Παλληκαράκη.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου Κοτοπούλη, ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη σε μία κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο «Χτυποκάρδια στο Θρανίο», και μουσική Μίμη Πλέσσα. Το 1963 γυρίζεται η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο