24 Σεπ 2018

Ο Τζίμι Μπένετ μιλά για τον «βιασμό» του από την Αρτζέντο - Με έσπρωξε στο κρεβάτι και μου έβγαλε το παντελόνι


Η απόφαση να μιλήσει για πρώτη φορά για τον φερόμενο ως «βιασμό» του από την Άζια Αρτζέντο σε ...
μια ιταλική εκπομπή είναι κάτι για το οποίο μάλλον θα μετανιώνει σήμερα πικρά ο Τζίμι Μπένετ, 
δεδομένου του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισαν τα λεγόμενά του παρουσιαστής και κοινό.

Ο νεαρός ηθοποιός και τραγουδιστής βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής «Non e l’Arena» του ιταλικού καναλιού La 7 για να μιλήσει για πρώτη φορά για την εμπειρία του «βιασμού» του από την Ιταλίδα σταρ, όταν εκείνος ήταν μόλις 17 ετών.

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως πριν από μερικούς μήνες, όταν έγινε γνωστό ότι η 42χρονη είχε συμφωνήσει να πληρώσει (με τη βοήθεια του τότε φίλου της, του εκλιπόντος σεφ Άντονι Μπουρντέν) $380.000 στον νεαρό, εξαγοράζοντας τη σιωπή του για να μη μιλήσει - όπως απειλούσε να κάνει - στις Αρχές και τους δημοσιογράφους.

Περιγράφοντας την επίμαχη βραδιά στο δωμάτιο ξενοδοχείου της Αρτζέντο, κατά την οποία ήρθαν σε σεξουαλική επαφή, ο νεαρός ανέφερε τα εξής: «Το πρώτο πράγμα που συνέβη ήταν ότι μου πρόσφερε σαμπάνια. Στη συνέχεια έβαλε μουσική στο πικάπ και άναψε ένα τσιγάρο. Μου είπε για ένα φιλμ που είχε στα σκαριά και μου πρότεινε να παίξω σ' αυτό. Η προσέγγισή της ξεκίνησε σχεδόν κατευθείαν. Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο δωμάτιο άρχισε να με φιλά και να μου χαιδεύει το πρόσωπο. "Γιε μου, πόσο μου έλειψες" μου έλεγε συνεχώς. Αρχικά νόμιζα ότι έτσι εκδήλωνε τη στοργή της. Έπειτα όμως τα φιλιά της άρχισαν να κρατάνε όλο και πιο πολύ και άρχισα να νιώθω ότι δεν ήταν κάτι το φιλικό, ότι ήθελε κάτι παραπάνω από εμένα, κάτι περισσότερο από ένα φιλί. Είναι δύσκολο να μιλάω γι' αυτό μπροστά σε ξένους, αλλά θα ήθελα να πιστέψετε ότι λέω την αλήθεια. Όταν τα φιλιά άρχισαν να γίνονται πιο βαθιά τότε άρχισε να χαϊδεύει το σώμα μου με τα χέρια της. Έπειτα με έσπρωξε στο κρεβάτι, έλυσε τη ζώνη μου και μου έβγαλε το παντελόνι».

Ωστόσο, η ιστορία του Μπένετ και η περιγραφή της τραυματικής εμπειρίας του «βιασμού» του απέτυχαν να συγκινήσουν τόσο τον παρουσιαστή όσο και το κοινό της εκπομπής, που αντιμετώπισαν με δυσπιστία τα λεγόμενά του. Χαρακτηριστικό του κλίματος της συνέντευξης είναι το στιγμιότυπο κατά το οποίο ο παρουσιαστής επέμενε να του διευκρινίσει ο καλεσμένος του εάν η «ακούσια» σeξουαλική επαφή του με την Αρτζέντο ήταν «ολοκληρωμένη ή όχι». Αρχικά ο Μπένετ ήταν μπερδεμένος και δεν ήξερε πώς να απαντήσει. Έπειτα όμως ο παρουσιαστής τον ρώτησε ευθέως: «Ο νεαρός τελείωσε ή όχι;» και ο ίδιος αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι υπήρξε κορύφωση στην σeξουαλική επαφή του με την 42χρονη.

«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μια γυναίκα μπορεί να βιάσει έναν άντρα, μια σεξουαλική πράξη ολοκληρωμένη και από τις δύο πλευρές σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί βιασμός», είπε ο Μάσιμο Τζιλέτι, προτού δεχθεί το χείροκρότημα του σύμφωνου κοινού. Ο ίδιος επισήμανε μάλιστα στη συνέχεια ότι στη selfie που έβγαλαν μετά την επαφή τους, ο Μπένετ δεν φαίνεται «ούτε φοβισμένος ούτε τραυματισμένος», αλλά χαλαρός και ευδιάθετος.

Τα σχόλια του παρουσιαστή και το χειροκρότημα του κοινού προκάλεσαν την αντίδραση του δικηγόρου του Μπένετ, που ήταν παρών στο πάνελ. «Θα κάνατε αυτές τις ερωτήσεις στον πελάτη μου αν ήταν γυναίκα;», ρώτησε ο συνήγορος, κατηγορώντας για σεξισμό τον παρουσιαστή.

Και ο ίδιος όμως ο νεαρός κατάλαβε το λάθος που έκανε να πάει στην εκπομπή, όταν διαπίστωσε ότι το κλίμα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό απέναντί του. «Ανησυχούσα στη σκέψη ότι θα καθόμουν μπροστά σε ένα κοινό, το οποίο μπορεί να με κατηγορούσε ότι έλεγα ψέματα για τη βία που υπέστη. Γι' αυτό είχα επιλέξει μέχρι τώρα την οδό της σιωπής. Τώρα βλέπω ότι είχα απόλυτο δίκιο», είπε ο νεαρός.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο