11 Σεπ 2018

Θησαυρός από χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα εντοπίστηκε σε αρχαίο θέατρο στο Κόμο - Ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αξία εκατομμυρίων δολαρίων


Εκατοντάδες χρυσά ρωμαϊκά νομίσματα εντοπίστηκαν στο υπόγειο αρχαίου θεάτρου στη βόρεια Ιταλία. ...
Τα νομίσματα, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, χρονολογούνται από την ύστερη ρωμαϊκή αυτοκρατορική εποχή και βρέθηκαν σε ένα βάζο, το οποίο εντοπίστηκε στο υπόγειο του θεάτρου Cressoni στην πόλη Κόμο, που βρίσκεται βόρεια του Μιλάνου.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη με λεπτομέρεια την ιστορική και πολιτιστική σημασία των ευρημάτων», επεσήμανε ο υπουργός Πολιτισμού, Αλμπέρτο Μπονισόλι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ωστόσο, η εποχή που φέρεται να χρονολογούνται τα ευρήματα αποδεικνύει ότι πρόκειται για αληθινός θησαυρός για την αρχαιολογία. Μια ανακάλυψη που με γεμίζει με υπερηφάνεια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον υπουργείο η ανακάλυψη σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο αποκατάστασης Mibac στο Μιλάνο, όπου θα εξεταστούν από αρχαιολόγους και αναστηλωτές, ώστε να εκτιμηθεί και η αξία των νομισμάτων.



Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού, Αλμπέρτο Μπονισόλι κατά τη συνέντευξη Τύπου. 

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για αξία εκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο το αρμόδιο υπουργείο της χώρας δεν έχει προχωρήσει σε σχετική δήλωση. Σχετικά με τον τόπο που βρέθηκαν τα πολύτιμα νομίσματα, το ιστορικό θέατρο Cressoni, αξίζει να σημειωθεί ότι άνοιξε το 1807 και έκλεισε το 1997 ενώ λειτουργούσε ως κινηματογράφος.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο