12 Ιουλ 2018

«Η ΧIOΝOΝΙΦΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛOΚΑΙΡΙ»


Αυτό το φθινόπωρο, το παραμύθι που ψηφίστηκε από τους αναγνώστες ως ένα από ...
τα δέκα πιο δημοφιλή της φετινής χρονιάς, γίνεται θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
Το τρυφερό παραμύθι του Χρήστου Δασκαλάκη « Η χιονονιφάδα που αγάπησε το καλοκαίρι», σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη, είναι μια μαγική ιστορία για τον κύκλο της ζωής. Ένας ύμνος στο σεβασμό προς τους άλλους και προς τη φύση. Μια ιστορία που μας φέρνει αντιμέτωπους με το φόβο της απώλειας, μας συμφιλιώνει με όσα δεν μπορούμε να αλλάξουμε και τελικά μας χαρίζει την αρετή της προσαρμοστικότητας και το θρίαμβο της ελευθερίας. 

Η θεατρική διασκευή της Αθηνάς Αρσένη, καθώς και η σκηνοθετική της ματιά, φροντίζει να κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέσα από τις γρήγορες δράσεις και τις εναλλαγές συναισθημάτων. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, μουσική, χορό, διάδραση και εκπλήξεις, που θέτει τους μικρούς θεατές πρωταγωνιστές στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη. Η θεατρική ομάδα ΛΩΤΟΦΑΓΟΙ και η εταιρία θεατρικών παραγωγών FKMB productions, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια θεατρική παράσταση υψηλών προδιαγραφών, που θα φωλιάσει στις καρδιές μικρών και «μεγάλων» παιδιών. 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ:

O Νικόλας και η Ευτυχία αγαπούσαν πολύ το χιόνι. Κάθε βράδυ, ονειρεύονταν να δουν τις πρώτες νιφάδες να πέφτουν από τον ουρανό. Εκείνο το βράδυ έτσι και έγινε! Έτρεξαν γρήγορα στην κουζίνα, πήραν ένα γυάλινο βάζο, έπιασαν μια χιονονιφάδα και την έκλεισαν αμέσως στο ψυγείο! Όμως, ό,τι αγαπάς δεν πρέπει το φυλακίζεις… Θα καταλάβουν τα παιδιά γρήγορα το λάθος τους; Θα της δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία; Και πώς μπορεί μια χιονονιφάδα να αγαπήσει ένα καλοκαίρι; Μέσα από μια περιπέτεια που ξεκινάει το χειμώνα και τελειώνει στην καρδιά του καλοκαιριού, τα δύο αδέλφια, μας αποδεικνύουν ότι στη ζωή όλα είναι πιθανά και όλα μπορούν να συμβούν. Αρκεί να υπάρχει υπομονή, πίστη, σεβασμός και αγάπη.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Χρήστος Δασκαλάκης

Θεατρική διασκευή - σκηνοθεσία : Αθηνά Αρσένη

Μουσική: Λία Σταυρoπούλου – Στίχοι: Χρήστος Δασκαλάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Φιλίνη Παναγιωτοπούλου - Μαρία Στάβαρη - Νάντια Συρίου

Παραγωγή: Λωτοφάγοι & FKMB PRODUCTIONS

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο