29 Ιουν 2018

Ο Mr. Brainwash για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην KAPOPOULOS FINE ARTS - MYKONOS GALLERY (14 – 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 )


Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μια σειρά ...
νέων έργων του παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη του street art Mr. Brainwash. 
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 14 Ιουλίου 2018, παρουσία του καλλιτέχνη, που θα έρθει ειδικά για την έκθεση. 

Ο Mr. Brainwash είναι μια προκλητική φιγούρα στον κόσμο του street art, γνωστός για τη χρήση εμβληματικών εικόνων από τη δημοφιλή κουλτούρα και την ιστορία της τέχνης. Ο καλλιτέχνης μεταβάλλει ευφυώς την εικόνα ή το γενικό της πλαίσιο, σατιρίζοντας τον τόνο του αρχικού υλικού. Το έργο του στηρίζεται στην ιδέα ότι στην τέχνη οτιδήποτε είναι δυνατό να συμβεί: "Η τέχνη δεν έχει τοίχους. Δεν έχει κανόνες. Ο καθένας μπορεί να είναι καλλιτέχνης ", λέει. "Δεν υπάρχει εγχειρίδιο."


Η φήμη του Mr. Brainwash αρχικά εκτοξεύτηκε όταν εμφανίστηκε στο υποψήφιο για Όσκαρ, ντοκιμαντέρ του Banksy, «Exit Through the Gift Shop» και θεωρείται ένας από τους λίγους καλλιτέχνες του ‘street art’, των οποίων το έργο έχει ανέλθει στο επίπεδο συλλογής και επένδυσης στην τέχνη. 

Mr. Brainwash είναι το ψευδώνυμο του σκηνοθέτη και του καλλιτέχνη Thierry Guetta, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία και εδρεύει στο Λος Άντζελες. Ο Mr. Brainwash διευρύνει τα όρια της ποπ κουλτούρας περισσότερο από μια δεκαετία, παρουσιάζοντας το έργο του στο δρόμο, σε γκαλερί και στην οθόνη.

Ο Mr. Brainwash έβαλε στην άκρη την κάμερα και βγήκε στους δρόμους το 2006 με σχέδια και αφίσες από αγαπημένα είδωλα και γρήγορα έγινε μια φημισμένη φιγούρα στην ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή του ‘street art’. Πλέον, ο Mr. Brainwash έχει φέρει την τέχνη του σε έξι ηπείρους και έχει προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στις τεράστιες ατομικές του εκθέσεις. Έχει δημιουργήσει εξώφυλλα, καμπάνιες, μουσικά βίντεο και εγκαταστάσεις για διάφορες από τις πιο διάσημες προσωπικότητες και γνωστές μάρκες όπως η Madonna, ο Michael Jackson, ο Λευκός Οίκος, η Coca Cola, η Hublot, η Mercedes, το Product Red και πολλά άλλα.
Η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts ιδρύθηκε από τον κ. Βαγγέλη Καπόπουλο το 2004 και εκπροσωπεί πολλούς σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς σύγχρονους καλλιτέχνες. Μέσα σε δεκατέσσερα χρόνια η Καπόπουλος Fine Arts έχει εξελιχθεί σε ένα δίκτυο από γκαλερί με εννέα εκθεσιακούς χώρους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Πάτμο, Σπέτσες, Κρήτη και Κύπρο.


Διάρκεια έκθεσης ως τις 26 Ιουλίου. 

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11.00-15.00, 19.00-1.00. 

Kapopoulos Fine Arts: Ενόπλων Δυνάμεων 15, κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος, τηλ. 22890 27005.

mykonos@kapopoulosart.gr 

www.kapopoulosart.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: Δέσποινα Σαββοπούλου 6932/243516 ή στείλτε email στο info@dsav.gr και στην γκαλερί στη Μύκονο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: mykonos@kapopoulosart.gr ή στο τηλέφωνο: +30 22890 27 005.


KAPOPOULOS FINE ARTS - MYKONOS GALLERY

Ενόπλων Δυνάμεων 15, 846 00 Μύκονος, Ελλάδα

+30 22890 27 005

mykonos@kapopoulosart.gr

www.kapopoulosart.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο