8 Ιουν 2018

Σαββατιάτικα λογοτεχνικά πρωινά στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου με ελεύθερη είσοδο


Για τρία Σάββατα του Ιουνίου, διακεκριμένοι Βρετανοί συγγραφείς και ποιητές συζητούν, στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου...
, με Έλληνες ομότεχνούς τους για το παρόν και το μέλλον των κάθε είδους γραπτών αφηγήσεων.




Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τα τρία Σάββατα 9, 16 & 23 Ιουνίου στο Καφέ στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12, και είναι ανοιχτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο με ώρα έναρξης τις 11:00.

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διοργάνωση του δήμου Αθηναίων, της οποίας Μέγας Δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεργάζεται με το British Council για τη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων – ανοιχτών συζητήσεων στο πλαίσιο της ενότητας «Ένας κόσμος Συγγραφείς». Αφορμή, η έκτη Διεθνής Ακαδημία Δημιουργικής Γραφής, σε συνεργασία με το Kingston Writing School και το Πανεπιστήμιο του Kingston.



Πρόγραμμα:

9 Ιουνίου: «Οι τόποι ως πρωταγωνιστές στις γραπτές ιστορίες». Paul McVeigh – John Man – Νίκος Βατόπουλος. Οι συγγραφείς Paul Mc Veigh (μυθοπλασία), John Man (ιστορία – ταξιδιωτική λογοτεχνία) και ο δημοσιογράφος - χρονικογράφος της Αθήνας Νίκος Βατόπουλος κουβεντιάζουν για την καταλυτική συμβολή και παρουσία των τόπων, των πόλεων, της γειτονιάς στις γραπτές αφηγήσεις.

16 Ιουνίου: «Τρεις γυναίκες σε μια καρέκλα – Γυναίκες στα μονοπάτια της γραφής» – Suzy Joinson, Siobhan Campbell, Αμάντα Μιχαλοπούλου. Τρεις διακεκριμένες, βραβευμένες γυναικείες πένες, η ποιήτρια Siobhan Campbell και οι πεζογράφοι Suzy Joinson και Αμάντα Μιχαλοπούλου, πολυμεταφρασμένη στο εξωτερικό, θα ανταλλάξουν απόψεις για την γυναικεία συγγραφική και αναγνωστική ταυτότητα σε μια εποχή με πολλές αποκαλύψεις, περιορισμούς αλλά και ευκαιρίες.

23 Ιουνίου: «Το μέλλον των κόσμων που χτίζουν οι λέξεις – τι μπορεί να φέρει το μέλλον για τους συγγραφείς, τους αναγνώστες και όσα είναι μεταξύ τους;» - Sinead Keagan, N.Μ. Browne, Ευτυχία Γιαννάκη. Η βραβευμένη blogger - συγγραφέας Sinead Keegan, η συγγραφέας παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας Ν. Μ. Browne και η βραβευμένη συγγραφέας Ευτυχία Γιαννάκη, δημιουργός του αστυνόμου Χάρη Κόκκινου, πρωταγωνιστή σε τρία επιτυχημένα μυθιστορήματα, θα συζητήσουν για το μέλλον της γραφής, της ανάγνωσης και των κόσμων που δημιουργούν οι λέξεις.

Το συντονισμό των συζητήσεων θα κάνει ο συγγραφέας Βαγγέλης Προβιάς.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης ‘Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου’ υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο