19 Ιουν 2018

Πρόσκληση συμμετοχής χορευτικών ομάδων στο 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project»


Ύστερα από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, το 3ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» θα πραγματοποιηθεί ...
φέτος αναβαθμισμένο 
στην Αμαξοστοιχία – Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ καθημερινά από την Κυριακή 16 έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Καλούνται χορευτές, χορογράφοι και χορευτικές ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο μοναδικό παγκοσμίως σιδηροδρομικό φεστιβάλ χορού να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους, λόγω συγκεκριμένου αριθμού συμμετεχόντων.

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Compartments Dance Project» διοργάνωσε για πρώτη φορά η δημιουργός Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου Τατιάνα Λύγαρη, το 2016, ως συνέχεια του ήδη επιτυχημένου Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», μετά από την εντυπωσιακή αντιπροσώπευση και τα δημιουργικά αποτελέσματα που παρουσίασε ο σύγχρονος χορός στο συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Πυρήνας του Φεστιβάλ παραμένει το New Wagon με τα 12 μικρά «διαμερισματάκια» του (compartments) αλλά χορευτικές performances θα φιλοξενηθούν και στα υπόλοιπα βαγόνια, στο νέο υπαίθριο stage της Αποβάθρας, στο Cargo-Wagon και σε κάθε απρόβλεπτο χώρο της Αμαξοστοιχίας.

Οι χορευτές καλούνται να συν-λειτουργήσουν με τους αντισυμβατικούς σκηνικούς χώρους του Τρένου στο Ρουφ, να τους εντάξουν στα projects τους, να συνομιλήσουν μαζί τους, να δια-δράσουν με τους θεατές χρησιμοποιώντας κάθε μορφή τέχνης και να παρουσιάσουν τις χορευτικές performances τους, διάρκειας από 10' έως 30 λεπτά, καθημερινά για ένα 15ήμερα. Το μη κλασικό σκηνικό περιβάλλον, η εγγύτητα του χορευτή με τον θεατή – συνεπιβάτη, η οικειότητα της ιδιωτικής ατμόσφαιρας ερεθίζουν την φαντασία και προκαλούν μια έκρηξη δημιουργικότητας προσφέροντας μια ανεπανάληπτη παραστασιακή εμπειρία τόσο για τους θεατές όσο και για τους καλλιτέχνες. Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ αποτελεί αφετηρία γνωριμίας των καλλιτεχνών με το Τρένο-Θέατρο και έναυσμα για νέες συνεργασίες.

Πηγή έμπνευσης μπορεί να αποτελέσουν θεματικές και έννοιες που εμπεριέχονται σ' ένα «ταξίδι» κυριολεκτικά και μεταφορικά όπως η αναχώρηση, η άφιξη, η φυγή, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η διαδρομή, ο σταθμός, η αντάμωση, η αναψυχή, η μετανάστευση, ο αποχωρισμός, ο αποχαιρετισμός αλλά και πιο προσωπικές και εσωτερικές «διαδρομές».

Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν σε σχέση με την πρωτοτυπία στην παρουσίαση του θέματος, της διάδρασης, της ευφάνταστης χρήσης του χώρου και του ικανού αριθμού ερμηνευτών της κάθε ομάδας.

Όλες οι performances θα παρουσιάζονται σε ένα κυλιόμενο πρόγραμμα, καθημερινά από τις 20:00 για ένα συνεχές 15ήμερο.

Οι ενδιαφερόμενοι χορευτές, χορογράφοι και ομάδες χορού μπορούν να αποστείλουν την πρότασή τους (εκτενή περιγραφή του project και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από προηγούμενες παραστάσεις), βιογραφικά ερμηνευτών και συντελεστών συνοδευόμενα από φωτογραφίες καθώς και τηλέφωνα επικοινωνίας στη διεύθυνση theater@totrenostorouf.gr έως τις 25 Ιουνίου 2018.

Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου 2018.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

τηλ. 210 9237076 / fax 210 9240108 / www.totrenostorouf.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο