25 Μαΐ 2018

«Μνήμες Τρισδιάστατες» Ατομική έκθεση του Ανδρέα Ψαράκου στην Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall


Ο Ανδρέας Ψαράκος επιστρέφει δυναμικά στη ζωγραφική με τη νέα του ατομική έκθεση που έχει ...
τίτλο «Μνήμες Τρισδιάστατες» και εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στις 31 Μαΐου, παρουσία του καλλιτέχνη.
Ο ζωγράφος παρουσιάζει μια νέα εντυπωσιακή σειρά έργων που δημιούργησε τον τελευταίο χρόνο, η οποία αποτελεί ευθεία αναφορά στα θέματα της μικρογλυπτικής που τον απασχόλησαν τα τελευταία 13 χρόνια. Ο Ανδρέας Ψαράκος προτιμά τα έντονα χρώματα που παραπέμπουν στην τεχνική της pop art και έχει παιγνιώδη, χαρούμενη διάθεση. Απαλλαγμένος από την όποια έννοια σοβαροφάνειας, απενεχοποιημένος μπροστά στην καθαρότητα της έμπνευσης του, δημιουργεί έργα που μας γυρίζουν στην εποχή της αθωότητας.


Ποδήλατα, ομπρέλες, φιγούρες, αυτοκίνητα, ένα καλοκαιρινό καπέλο, ένα ζευγάρι σαγιονάρες, σκηνές από την ζωή στην παραλία, οικεία ζώα, αυτοκίνητα, σχολικά πούλμαν, δέντρα, βάρκες και άλλα αγαπημένα αντικείμενα γίνονται οι πρωταγωνιστές του. Τα τοποθετεί σε οργιάζοντα περιβάλλοντα αντίστοιχα εκρηκτικών χρωματισμών, σε καταγάλανους ουρανούς, αφρισμένες θάλασσες, καταπράσινες φύσεις.

Αφήνει τις τρισδιάστατες μνήμες του από την γλυπτική να τον οδηγήσουν στη νέα σφαίρα των δύο διαστάσεων αντλώντας την έμπνευση του από την αντίστοιχη αγαπημένη θεματική του. Μια επιλεγμένη και συνειδητή επιστροφή στο τελάρο που αποπνέει αισιοδοξία και θετική διάθεση. 


«Θα χαρακτήριζα τη δουλειά μου ευχάριστη. Αυτό που δίνει στο θεατή είναι μια χαρούμενη αισιόδοξη αίσθηση», λέει ο Ανδρέας Ψαράκος, αναφορικά με τη νέα του δουλειά. «Για να φτάσω στην ολοκλήρωση του έργου περνάω από διάφορα στάδια. Το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό που έχει σημασία. Είναι εύκολο στην πρόσληψη του, καθαρό, χρωματιστό, χωρίς δύσκολες σκέψεις και προβλήματα. Η αναζήτηση και οι αγωνίες βρίσκονται στη διαδρομή προς το τελικό αποτέλεσμα, αλλά δεν φαίνονται. Όσο και να παρατηρήσει ο θεατής δεν θα δει την ανησυχία και αγωνία του δημιουργού. Επικρατεί μια όμορφη αισιόδοξη εικόνα. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι το ζητούμενο, όμως εμένα αυτό με ευχαριστεί και μου προσφέρει πληρότητα. Είναι τελικά αυτό τέχνη; Είναι η δική μου αλήθεια; Μπορεί να ρωτήσει κάποιος. Όταν ξεκινάω το σχέδιο, και αποφασίζω να το περάσω και σε τρεις διαστάσεις, αρχίζει μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία. Περνάω πολλά στάδια μέχρι να φτάσω στο χρώμα. Για να ισορροπήσω χρησιμοποιώ καθαρά, έντονα, εκρηκτικά χρώματα. Αυτό είναι το μέτρο μου…» 


Ο ίδιος ο Ανδρέας Ψαράκος ο οποίος θα είναι παρών κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα προσφέρει στα παιδιά που θα παραβρεθούν μικρά γλυπτά ποδήλατα αζωγράφιστα. Τα παιδιά θα καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και με χρώματα και πινέλα θα τα ζωγραφίσουν, κάνοντας τα δικά τους. Φεύγοντας θα τα πάρουν μαζί τους ως ενθύμιο.


Διάρκεια έκθεσης ως 9 Ιουνίου 2018

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 31 Μαΐου 2018. Ώρα 18.00-21.00. (παρουσία του καλλιτέχνη) Διάρκεια έκθεσης ως τις 9 Ιουνίου 2018. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00-21.00. Σάββατο 10.00-20.00.

Kapopoulos Fine Arts: Λεωφ. Κηφισίας 37Α & Σπύρου Λούη

Μαρούσι, 151 23 Αθήνα, τηλ. 30 2106833048
www.kapopoulosart.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο