6 Μαΐ 2018

Στην Κίνα του Νίκου Καζαντζάκη - Κύκλος εκδηλώσεων στην Οικία Τέλλογλου


«Βλογημένη να’ ναι η λασπερή τούτη Κίνα, η μόνη σήμερα στον κόσμο που μπορεί να...
σου δώσει από τώρα να μαντέψεις με υπερηφάνεια τη μελλούμενη, την πιο μακρινή ανθρωπότητα», έγραφε το 1938 ο Νίκος Καζαντζάκης. 

Ογδόντα χρόνια μετά την έκδοσή του, το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία – Κίνα», με τις εντυπώσεις του από το ταξίδι του στην Άπω Ανατολή, μπαίνει στο επίκεντρο κύκλου εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Οικία Τέλλογλου (Αριστοτέλους 2). Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο αφιέρωμα του Τελλογλείου στον κινέζικο πολιτισμό. Στην Οικία Τέλλογλου λειτουργεί αυτόν τον καιρό έκθεση κινέζικης τέχνης από τη συλλογή της Αλίκης Τέλλογλου. 

Τον κύκλο θα ανοίξει την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στις 20.00 ο καθηγητής Υγιεινής Περιβάλλοντος στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο και θα συνομιλήσει με το κοινό.

Ο Καζαντζάκης έγραψε το «Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία – Κίνα» μετά το ταξίδι που έκανε στην Άπω Ανατολή το 1935 ως απεσταλμένος εφημερίδας. Το βιβλίο εκδόθηκε το 1938. Το 1957 μαζί με τη σύζυγό του Ελένη και φίλους τους, ταξίδεψε ξανά στην Ιαπωνία και την Κίνα. Κατά την επιστροφή πέθανε στη Γερμανία.

Η επόμενη ανάγνωση του βιβλίου του Καζαντζάκη θα γίνει στην Οικία Τέλλογλου την Τετάρτη 16 Μαΐου, στις 20.00 με καλεσμένο τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο, φοιτητή του τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εισιτήρια: 7 ευρώ. Απαραίτητη η κράτηση στο τηλ. 2310 247111. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο