5 Μαΐ 2018

Μουσείο στο Παρίσι άνοιξε τις πόρτες του σε γυμνιστές - «Σήμερα αλλάζει η νοοτροπία» ανακοίνωσε η Ένωση Γυμνιστών Παρισίων


Ένα από τα μεγάλα μουσεία στο Παρίσι άνοιξε σήμερα για πρώτη φορά τις πόρτες του για να υποδεχθεί γυμνιστές...
, επιτρέποντάς τους να περιηγηθούν συγκεκριμένες ώρες στις εκθέσεις του. 
Το μουσείο σύγχρονης τέχνης Palais de Tokyo, το οποίο βρίσκεται στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι το πρώτο μουσείο στην πόλη που πήρε τέτοια απόφαση.

Να σημειωθεί ότι η κοινότητα των γυμνιστών στο Παρίσι έχει κατακτήσει μια σειρά από "προνόμια" το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα στο μεγάλο πάρκο Bois de Vincennes, στα ανατολικά της πόλης, έγινε τον περασμένο χρόνο η πρώτη ζώνη αποκλειστικά για γυμνιστές στην πόλη και ο χώρος άνοιξε φέτος και πάλι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Οι γυμνιστές υποστηρίζουν ότι η εκδήλωση στο μουσείο, όπου παραβρέθηκαν περίπου 160 επισκέπτες, είναι μια καινοτομία σε μια από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου. «Σήμερα αλλάζει η νοοτροπία. Οι γυμνιστές... καταρρίπτουν τα εμπόδια, τα ταμπού και την απαγορευτική νοοτροπία του παρελθόντος», δήλωσε ο Ζιλιέν Κλοντ-Πενεγκρί, ο διευθυντής επικοινωνίας της Ένωσης Γυμνιστών Παρισίων.

Σύμφωνα με την Ένωση, η οποία μόνο στο Παρίσι αριθμεί 88.000 μέλη, σε όλη τη χώρα υπάρχουν 2,6 εκατομμύρια γυμνιστές. Αργότερα μέσα στον χρόνο προγραμματίζεται να λειτουργήσει και νυχτερινό κλαμπ για γυμνιστές.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται εκδήλωση για γυμνιστές σε μουσείο. Μια γκαλερί στη Βιένη προσκάλεσε τους επισκέπτες να βγάλουν τα ρούχα τους για μια ειδική παρουσίαση το 2013 έκθεσης αφιερωμένης σε πίνακες με ανδρικό γυμνό, ενώ ένα μουσείο στην Αυστραλία έχει επίσης ανοίξει τις πόρτες του σε γυμνούς επισκέπτες.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο