23 Μαΐ 2018

Καταγγέλει δημοσιογράφο για ρατσισμό η Νίκη Σερέτη - «Πόσο κρίμα που σε αυτή τη ζωή ήρθα μιγάδα και όχι μαύρη!»


Η ερώτηση δημοσιογράφου σε ηθοποιό που συνεργάστηκε με την Νίκη Σερέτη, την οδήγησε στην έκρηξη ...
και στην ανάρτηση κειμένου στο προφίλ της στο Facebook, 
μέσω του οποίου απαντάει στον συγκεκριμένο και μιλάει για την πορεία της και αναφωνεί: "Και πόσο κρίμα που σε αυτή τη ζωή ήρθα μιγάδα και όχι μαύρη!"

Η ερώτηση όπως τη δημοσιεύει:Η απάντησή της Νίκης Σερέτη:

"Η απάντηση μου μέσω fb στην ερώτηση που τέθηκε σε αγαπημένο συνάδελφο σε κάποιο θεατρικό site με αφορμή την παράσταση Οιδίπους Τύραννος σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη. ..

«Με τον συγκεκριμένο κύριο που υπογράφει την επιμέλεια της συνέντευξης έτυχε να συνεργαστούμε πέρυσι στον Αίαντα μιας και έκανε την προώθηση της παράστασης. Προφανώς δεν τον έπεισα για την καλλιτεχνική μου οντότητα παρά τις θετικές κριτικές που απέσπασα για την ερμηνεία μου. Αφού είναι μάυρη… θα είπε! Ίσως βέβαια να μην γνωρίζει οτι είμαι ενεργά στο χώρο απο το 1996 που τελείωσα την σχολή. Και οτι κατά κάποιο τρόπο έχω δώσει το προσωπικό μου στίγμα στο κοινό αποφεύγοντας τις Σειρήνες και τις εύπεπτες επιλογές. Αλλά και πάλι.. αφού είναι μαύρη θα έλεγε! Γιατί ως καλός πατριώτης έμαθε μόνο την παροιμία «τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς». Δεν ξέρω τι επιχειρεί να μας πει ο συγκεκριμένος κύριος όπως και τόσοι άλλοι που μένουν προσκολλημένοι αυτιστικά σε τίτλους που αφορούν μόνο στο χρώμα! Είμαι σίγουρη οτι αν ήσασταν σκηνοθέτης θα μου προτείνατε ευφάνταστους ρόλους όπως μια μαύρη γάτα, την μαύρη μοίρα, τον Χάρο, τον αράπη του Ζαμπέτα κ.α.

Η ερώτηση σας είναι εύκολη και επικίνδυνη αγαπητέ μου. Είναι η συνομωσία των απαίδευτων! Αυτών με τα τσιμπλιασμένα μάτια που δεν βλέπουν πέρα απο την μύτη τους. Είναι ο ίδιος ο φασισμός! Ο ρατσισμός!

Και πόσο κρίμα που σε αυτή τη ζωή ήρθα μιγάδα και όχι μαύρη! Είμαι σίγουρη ότι φοράμε τον ίδιο δείκτη αντιηλιακού το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά πάντα θα είμαι κάπου στο ενδιάμεσο. Μαύρη για τους Λευκούς και Λευκή για τους Μαύρους. Δεν πειράζει, αυτό είναι και το βραβείο μου! Η ελευθερία μου!

Μέσα απο μια πορεία γεμάτη απο πτώσεις, νίκες και πίστη σε αυτά που αγαπάω κατάφερα να είμαι η πρώτη μαύρη ηθοποιός στην Ελλάδα που όπως έλεγε και ο Χατζιδάκις «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει άρα και ποτέ δεν θα αναστηθεί». Δεν το λες και λίγο αγαπητέ theatreman!

Σας χαιρετώ

Νίκη Σερέτη»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο