26 Μαΐ 2018

Ασταθής ο καιρός του τριημέρου με καταιγίδες, μποφόρ αλλά και 31 βαθμούς


Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού έως και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. ...




Αναλυτικά, το Σάββατο 26/05 στο Αιγαίο και την Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους με ασθενείς τοπικές βροχές οι οποίες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρότερες και πιθανώς να συνοδεύονται από καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος καιρός, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά κύριο λόγο στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με την μέγιστη τιμή της στους 31 περίπου βαθμούς, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

Παρόμοια θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού και την Κυριακή 27/05, οπότε αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους στο Αιγαίο, τη Θράκη και την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο με τοπικές βροχές ενώ καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Ανατολική Στερεά, το Νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια με το Σάββατο επίπεδα.

Τέλος, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος (28/05), αρχικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα με λίγες ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα, όμως το μεσημέρι και απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και οι βροχές θα αυξηθούν και θα ενισχυθούν ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οi βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν φτάνοντας τοπικά τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 26/5 έχει ως εξής:

Αττική: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις αρχικά στα ανατολικά και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή μεονωμένε ςκαταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως των βορειοότερων περιοχών.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά. Πιθανότητα μεμονωμένων βροχών τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο