18 Μαρ 2018

J. S. Bach Μεγάλη Λειτουργία σε σι ελάσσονα από τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών με Είσοδος ελεύθερη


Στο πνεύμα της περιόδου των Νηστειών και της Μεγάλης Εβδομάδας, που πλησιάζει, είναι αφιερωμένες οι επόμενες συναυλίες ...
της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών. 
Σε δύο συναυλίες, στις 22 και στις 30 Μαρτίου θα παρουσιάσει ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας θρησκευτικής μουσικής που γράφτηκαν ποτέ: την Μεγάλη Λειτουργία σε σι ελάσσονα του Ιωάννη Σεβαστιανού Μπαχ.

Το έργο αυτό, σίγουρα το δυσκολότερο και απαιτητικότερο του διεθνούς χορωδιακού ρεπερτορίου, είναι η μεγαλειώδης προσφορά το μεγάλου Γερμανού συνθέτη στη μελοποίηση του κειμένου του Κανονικού (Ordinarium) της Καθολικής Λειτουργίας. Παρόλο που ο Μπαχ ήταν διαμαρτυρόμενος και το τυπικό της Καθολικής Εκκλησίας της Ρώμης δεν τον αφορούσε, και παρόλο που τα περισσότερα από τα θρησκευτικά του έργα (όπως τα Πάθη κατά Ματθαίο και κατά Ιωάννη) ανταποκρίνονται στο τυπικό του Ευαγγελικού δόγματος, ο Μπαχ πρόσφερε με το έργο αυτό ό,τι ομορφότερο και πληρέστερο έχει γραφτεί στο είδος αυτό της μουσικής.

Οι δύο νεανικές χορωδίες αντιμετωπίζουν με επιτυχία τη μεγάλη πρόκληση που αποτελεί το έργο αυτό και, σε συνεργασία με τους πέντε εξαίρετους σολίστ και τους μουσικούς της Φιλαρμόνιας, υπόσχονται να προσφέρουν στο Ελληνικό κοινό μια καλλιτεχνική απόλαυση υψηλού αισθητικού επιπέδου αλλά και θρησκευτική κατάνυξη αντάξια των ημερών.


Σολίστ:

Χριστίνα Γιαννακοπούλου, soprano

Μαριμέλ Χρύση, soprano

Χρυσάνθη Σπιτάδη, alto

Γιάννης Καλύβας, tenoro

Κώστας Μαυρογένης, basso


Η Μικτή Χορωδία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Μικτή Χορωδία του Εθνικού Ωδείου

Μουσική Διεύθυνση:

Σπύρος Κλάψης (22 Μαρτίου)

Νίκος Μαλιάρας (30 Μαρτίου)

INFO:

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018, 8.30 μ.μ.

Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις» (Πυθαγόρα 8, Άλιμος)

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018, 8.30 μ.μ.

Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα)


Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο