2 Φεβ 2018

Κατηγορούν τον πρόεδρο των Grammy για σεξισμό -Η ατάκα που άναψε φωτιές


Η τραγουδίστρια Λορντ ένωσε τη φωνή της με αυτές που επικρίνουν τον πρόεδρο της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών ...
και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ, 
Recording Academy, διοργανώτριας των Grammys Awards, μετά τη δήλωσή του ότι οι γυναίκες καλλιτέχνες πρέπει «να ανεβάσουν ταχύτητα».

Μετά την τελετή απονομής των Grammy που διοργανώθηκε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος Νιλ Πορτνάου, δήλωσε ότι «οι γυναίκες που έχουν τη δημιουργικότητα στην καρδιά και στην ψυχή τους, που θέλουν να είναι μουσικοί, μηχανικοί, παραγωγοί και να ανήκουν σε αυτή τη βιομηχανία σε επίπεδο στελεχών, πρέπει να ανεβάσουν ταχύτητα». Αναφερόταν στο γεγονός ότι ελάχιστες γυναίκες βραβεύτηκαν στην 60ή φετινή διοργάνωση.

Στις βασικές κατηγορίες, όπως αυτές της ποπ, της ροκ, της R&B, της ραπ ή της κάντρι, δηλαδή σε 20 συνολικά κατηγορίες, ένα μόνο βραβείο δόθηκε σε γυναίκα ή γυναικείο συγκρότημα. Η 21 ετών Καναδή Αλέσια Κάρα απέσπασε το βραβείο της «Αποκάλυψης της χρονιάς», το οποίο δίδεται στον καλύτερο νέο καλλιτέχνη.

Τα σχόλια του Νιλ Πορτνάου ήχησαν πολύ άσχημα, κυρίως στ' αφτιά της τραγουδίστριας Πινκ που είναι γνωστή φεμινίστρια. «Οι γυναίκες ανεβάζουν ταχύτητα από τα βάθη των αιώνων», έγραψε σε ανοικτή επιστολή της στον Πορτνάου, την οποία ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Twitter. «Θα δείξουμε στην επόμενη γενιά γυναικών και κοριτσιών, αγοριών και ανδρών τι σημαίνει να είναι ίσοι και τι σημαίνει να είναι δίκαιοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο