7 Φεβ 2018

Εκοψαν ηθοποιό από διαφήμιση της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα – «Δεν μπορεί να είναι μαύρος»


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η καταγγελία Σουηδού ηθοποιού ότι κόπηκε από διαφήμιση της εταιρίας επίπλων ΙΚΕΑ επειδή ...
είναι μαύρος. 




Η διαφήμιση θα προβαλλόταν στην Ελλάδα και όχι σε κάποια άλλη χώρα του εξωτερικού. Σύμφωνα με την dailymail απορρίφθηκε όμως επειδή είναι μαύρος. 

«Δεν μπορεί να είναι μαύρος για την ελληνική αγορά. Λυπάμαι» ήταν το μήνυμα που έστειλε η Crocodile Casting στον ατζέντη του. 

«Ήμουν τόσο λυπημένος και θυμωμένος. Αρρώστησα από αυτό. Οι συνάδελφοί μου στη βιομηχανία έχουν κουραστεί από όλο αυτό» δήλωσε ο Fernando που δεν θέλησε να αποκαλύψει το επίθετό του. 


Ο Fernando αποφάσισε να κάνει αίτηση για το διαφημιστικό που ζητούσε ηθοποιό που είναι «πολύ καλός κωμικός και με καλή αίσθηση του χιούμορ».

Η απάντηση της ΙΚΕΑ 

Η ΙΚΕΑ δήλωσε πως είχαν συμπεριλάβει απαιτήσεις χρώματος δέρματος στην αγγελία. «Μερικές φορές ψάχνεις για έναν ξανθό άντρα. Μερικές φορές ψάχνεις για μια γυναίκα με σκούρα μαλλιά, μια Ασιάτισσα ή μια νοτιοαμερικάνα. 

Δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο σε αυτό. Αυτό που είναι ατυχές είναι ο τρόπος με τον οποίο διατυπώθηκε ότι απορρίφθηκε» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου Jakob Holmström.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο