16 Φεβ 2018

Ο πολιτισμός των Ποντίων και των Μαορί στη σκηνή του Ελληνικού Φεστιβάλ Μελβούρνης (βίντεο, φωτο)


Την παράσταση έκλεψε μαγνητίζοντας στην κυριολεξία τα βλέμματα των χιλιάδων θεατών η παράσταση ...
«Αργοναύτες του Ειρηνικού» το βράδυ του Σαββάτου 10 Φεβρουαρίου, 




κατά τη διάρκεια του 31ου Lonsdale Street Greek Festival. Ένα ονειρικό αγκάλιασμα μεταξύ δύο πολιτισμών, τόσο διαφορετικών μεταξύ τους αλλά με τόσα κοινά χαρακτηριστικά, των Ποντίων και των ιθαγενών της Νέας Ζηλανδίας Μαορί.

Τη μουσικοχορευτική παράσταση παρουσίασαν το χορευτικό συγκρότημα των «Ακριτών του Πόντου» Αυστραλίας με τη χορευτική ομάδα του Ομίλου Μαορί της περιοχής.

«Επιχειρούμε να αποκαλύψουμε τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ του λαού των Μαορί και των Ποντίων μέσα από τον πλούτο των κοινών ιστοριών της ναυτικής μας ζωής» τόνισε λίγο πριν από την παράσταση ο Χάρης Τσαΐρης, βοηθός χοροδιδάσκαλος του συγκροτήματος των Ακριτών, στο neoskosmos.com.



Η παράσταση ήταν μια συνεργασία πολιτισμών, παραδόσεων, ιστορίας και μυθολογίας. Κατά την έναρξη του δρώμενου πρώτοι οι Μαορί παρουσίασαν έναν παραδοσιακό χορό φιλοξενίας, στη συνέχεια οι Πόντιοι χόρεψαν ποντιακούς χορούς και οι δύο ομάδες κατέληξαν να χορεύουν μαζί παντρεύοντας το χορό, την κίνηση και τη μουσική των δύο λαών. Η παράσταση ολοκληρώθηκε με πολεμικούς χορούς: τον ποντιακό χορό σέρρα και τον χάκα των Μαορί.



Φωτογραφίες: The Greek Centre.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο