9 Φεβ 2018

Δεν πείθει ο Κουέντιν Ταραντίνο ως υπέρμαχος των κακοποιημένων γυναικών


Αφότου ξέσπασε το σκάνδαλο Γουάινστιν, ο Κουέντιν Ταραντίνο εμφανίζεται υπέρμαχος των γυναικών που ...
υφίστανται τη σεξουαλική βία και υποτίμηση των αντρών. 
Μπορούμε, όμως, να ξεχάσουμε τα όσα είχε δηλώσει πριν 15 χρόνια μ' αφορμή τις κατηγορίες για βιασμό ανήλικης από τον Ρομάν Πολάνσκι;

Το 2003, σε συνέντευξη στον Χάουαρντ Στερν - επαναδημοσιεύθηκε προσφάτως στο Jezebel - ο Ταραντίνο υπερασπίστηκε τον Πολάνσκι, λέγοντας ότι «δεν βίασε μια 13χρονη... έκανε έρωτα με μια ανήλικη. Αυτό δεν είναι βιασμός».

Κι όταν ο Ρόμπιν Κουίβερς, ο «βοηθός» του Στερν, του θύμισε πώς το θύμα του Πολάνσκι ήταν «τίγκα» στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ, ο Κουέντιν είπε: «Όχι, η περίπτωσή μας δεν είναι αυτό. Καθόλου. Το ήθελε (να κάνει σεξ), κι έκανε ραντεβού με τον τύπο...»

Έχουμε μπερδευτεί με τον Κουέντιν. Ο άνθρωπος που για τον Γουάινστιν είπε «ήξερα αρκετά ώστε να μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω για όλο αυτό» κατηγορήθηκε, στο παρελθόν, από την Ούμα Θέρμαν ότι την πίεσε να γυρίσει επικίνδυνη σκηνή για το «Kill Bill» - στην οποία η Θέρμαν τραυματίστηκε - και την έφτυσε στη μούρη. Και πήγε να την πνίξει με μια αλυσίδα όταν η ηθοποιός εξέφρασε επιφυλάξεις.

Τελευταία, ο Ταραντίνο έδωσε το σχετικό βίντεο στην Ούμα Θέρμαν για να τεκμηριώσει άρθρο της στους The New York Times. Το οποίο βίντεο κατέθεσε στην αστυνομία για να αποδοθούν ευθύνες για συγκάλυψη στον παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν. Η Ούμα ευχαρίστησε τον Κουέντιν για το θάρρος του να της το δώσει, ο δε Ταραντίνο είπε ότι το περιστατικό είναι «ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου».

Κάποιοι, όμως, δεν «πείθονται» από τη μεταμέλεια του Κουέντιν. «Εξακολουθώ να βλέπω, με τη φαντασία μου, τον Ταραντίνο να φτύνει κατάμουτρα την Ούμα και να τη στραγγαλίζει με μια αλυσίδα... Πόσες γυναίκες στον κόσμο των media τιμάμε, οι οποίες αναδεικνύουν, προβάλλουν την κακομεταχείριση; Από πότε όλο αυτό έγινε κανονική "διασκέδαση"; Πώς να νιώσει ασφαλής ο ηθοποιός όταν ο σκηνοθέτης σου σε στραγγαλίζει;» τουίταρε, όλο απορία, η Τζέσικα Τσαστέιν. Εύλογη απορία.

Τελικά, τι πιστεύεις Κουέντιν Ταραντίνο; Ποιος είσαι, πραγματικά;
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο