5 Φεβ 2018

Έλεν Μίρεν: Τους γλοιώδεις τύπους να τους καταγράφετε στο κινητό σας!


Οι γυναίκες που υφίστανται σeξουαλική παρενόχληση από «γλοιώδεις τύπους» θα πρέπει να καταγράφουν ...
κρυφά τις συναντήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα, δήλωσε η Αγγλίδα ηθοποιός Έλεν Μίρεν.
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία ανακηρύχθηκε από τη βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας Dame, για τη μέχρι τώρα προσφορά της, ανέφερε ότι είχε αντιμετωπιστεί από τους άντρες "σαν κομμάτι κρέατος" τις μέρες που ήταν νεότερη στην κινηματογραφική βιομηχανία και εύχεται να είχε ορθώσει το ανάστημά της για τον εαυτό της.

«Είναι το μόνο πράγμα, για το οποίο μετανιώνω. Το να είσαι μεγάλη είναι ωραίο αλλά, πως θα ήθελα να είμαι 18 τώρα με τη δύναμη και το θάρρος να πω «F --- off!» ανέφερε στο περιοδικό Vogue.

«Γιατί οι γυναίκες θεώρησαν ότι δεν πρέπει να πληγώσουν τα συναισθήματα των ανδρών, δεν ξέρω. Όχι μόνον των ανδρών στην κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά και των μεθυσμένων ανόητων σε μπαρ. Έχω παρακολουθήσει με χαρά εκείνες τις γυναίκες που υψώνουν ανάστημα και εναντιώνονται σε αυτούς τους άντρες» τόνισε.

«Αναρωτιέμαι γιατί περισσότερες γυναίκες δεν καταγράφουν αυτούς "γλοιώδεις τύπους" στα iPhones τους. Βάλτε το τηλέφωνο στην τσέπη σας, πατήστε record και πιάστε τους».

Η Έλεν Μίρεν 72 ετών, μίλησε υπό το φως του #ΜeΤoo, του κινήματος που ξεκίνησαν οι γυναίκες εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στις γυναίκες που κατήγγειλαν τον μεγαλοπαραγωγό του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάνστιν για σeξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.

Η ηθοποιός είπε ότι ήταν «απόλυτα συγκλονισμένη» όταν άκουσε τους ισχυρισμούς εναντίον του Γουάινστιν, παρ’ όλο που ήταν «γνωστός ως εκτός ελέγχου νταής».

«Ποτέ δεν το είδα εγώ η ίδια ούτε από απόσταση να διαπράχθηκε σε κάποια που ήξερα. Αλλά άκουσα γι 'αυτό. Αλλά για ολόκληρη τη σeξουαλική πτυχή δεν είχα απολύτως καμία ιδέα».

Η ηθοποιός μίλησε για τη δεκαετία του 1970 ως μια δεκαετία κατά την οποία ο σeξισμός ήταν διάχυτος. Η εμφάνισή της το 1975 στο show του Σερ Μάικλ Πάρκινσον θεωρείται από πολλούς ως παράδειγμα αυτού του σeξισμού, με τον παρουσιαστή να την παρουσιάζει ως «βασίλισσα του σeξ» της Royal Shakespeare Company και να ρωτάει εάν ο «”εξοπλισμός”» της υπονόμευσε την επαγγελματική της αξιοπιστία», σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "The Independent".

«Οι σοβαρές ηθοποιοί δεν μπορεί να έχουν μεγάλα στήθη - αυτό εννοείτε;» απάντησε.

Αργότερα τον χαρακτήρισε «σeξιστή γέρο χυδαίο».
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο