22 Φεβ 2018

Πίνακας του Π. Πικάσο που απεικονίζει την γυναίκα του και την ερωμένη του βγαίνει σε δημοπρασία (φωτό)


Στις 28 Φεβρουαρίου θα τεθεί σε δημοπρασία στο Λονδίνο ένας πολύτιμος πίνακας ...
του Πάμπλο Πικάσο, ο οποίος αναμένεται να πωληθεί με ένα αστρονομικό ποσό.
Σε αυτόν παρουσιάζει τη σύντροφό του, Μαρία-Τερέζα Βάλτερ, αλλά ταυτοχρόνως κρύβεται η σκιά της γυναίκας που θα γινόταν ερωμένη του, της Ντόρα Μάαρ.

Ο Ισπανός ζωγράφος φιλοτέχνησε το έργο «Femme au beret et à la robe quadrillee (Marie-Therese Walter)» το 1937, τη χρονιά που ζωγράφισε και την «Guernica», η οποία περιγράφει τη φρίκη του βομβαρδισμού από τους ναζί της βασκικής πόλης κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου.


Η αξία του πίνακα, που έχει διαστάσεις 55x46 εκατοστά, εκτιμάται στα 50 εκατομμύρια δολάρια (40 εκατ. ευρώ). Ο πίνακας θα βγει στο σφυρί με έργα ιμπρεσιονιστικής, σουρεαλιστικής και μοντέρνας τέχνης στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο.

Στον πίνακα απεικονίζεται μια γυναίκα με μπερέ και φόρεμα με άσπρα-κόκκινα καρό. Η ταυτότητα του σημερινού κατόχου του έργου παραμένει μυστική.


«Είναι ένα έργο ζωγραφικής απίστευτα σημαντικής αξίας, φιλοτεχνήθηκε σε μια σημαντική περίοδο της καριέρας του Πικάσο, το 1937, τη χρονιά της "Guernica"», δήλωσε ο Τζέιμς Μακί, διευθυντής στο τμήμα ιμπρεσιονιστικής και μοντέρνας τέχνης του Σόθμπις, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτός του «Femme au beret et à la robe quadrillee (Marie-Therese Walter)», θα δημοπρατηθούν και άλλοι πίνακες του Πικάσο. 

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο