8 Φεβ 2018

Έκτακτο: Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με χιόνια και καταιγίδες - Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία


Ραγδαία επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και ...
11 Φεβρουαρίου 2018, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.





Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά με κυρία χαρακτηριστικά:

α) τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες

β) τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χωράς

γ) τους θυελλώδεις άνεμους.


Οι περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία

Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στέρεα, την Πελοπόννησο και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Το βράδυ θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα η Κρήτη. Τη νύχτα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα Δωδεκάνησα.

Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χωράς και πιθανόν και σε περιοχές της ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 η κακοκαιρία θα πλήξει κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ την Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι το μεσημέρι έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη δυτική Στέρεα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο, την Ήπειρο και τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Μέχρι το πρωί η κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία.

Επίσης, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και κατά διαστήματα σε περιοχές της ηπείρου από τα 600-700 μέτρα και της δυτικής Μακεδονίας από τα 700-800 μέτρα.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο