6 Απρ 2016

Mε την έκθεση της αρχαϊκής Κόρης 670 εγκαινιάζεται το Έτος Ελλάδας στη Ρωσία


Την Παρασκευή, 8 Απριλίου, εγκαινιάζεται το πρόγραμμα δράσεων του «Έτους 2016 Η Ελλάδα στη Ρωσία» με την έκθεση της αρχαϊκής Κόρης 670 του ....Μουσείου Ακρόπολης στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης. Στην εκδήλωση, την ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς. Στην αποστολή θα συμμετάσχουν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας, και ο Συντονιστής του Ελληνικού Έτους, Πρέσβυς ε.τ., κ. Ηλίας Κλης, ενώ από ρωσικής πλευράς θα παρευρεθούν ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης, κ. Γκεόργκι Πολταβτσένκο, ο Υπουργός Πολιτισμού, κ. Βλαντίμιρ Μεντίνσκι και ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Προέδρου Πούτιν για το Έτος, κ. Μιχαήλ Σβιντκόι.

Το ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 100 εκδηλώσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη με κυριότερες την έκθεση για το Βυζάντιο με 120 έργα από ελληνικά μουσεία και συλλογές, την έκθεση με τίτλο «Θεοί και Ήρωες των Αρχαίων Ελλήνων» που περιλαμβάνει περίπου 130 αρχαιότητες από την προϊστορική εποχή έως τους ρωμαϊκούς χρόνους, και την έκθεση στο Μουσείο Μανέζ της Αγίας Πετρούπολης, με νεώτερα και σύγχρονα έργα Τέχνης.

Παράλληλα, ξεχωρίζουν η σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ έκθεση στο δημοφιλές πολυκατάστημα GUM της Μόσχας και το γαστρονομικό «Συμπόσιο», η παρουσίαση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμβληματικών ελληνικών προϊόντων στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας και τα σεμινάρια συντήρησης αρχαιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο