23 Ιαν 2018

Στην Αθήνα η ομάδα-έκπληξη της Ευρώπης: Συνδυάζουν θέατρο & σύγχρονο τσίρκο [εικόνες] Οι Svalbard Company έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Μια από τις σημαντικότερες ομάδες σωματικού θεάτρου και σύγχρονου τσίρκου της Ευρώπης, άρτι αφιχθείσα από ...
το Fringe Festival του Εδιμβούργου, 
συμπράττει με την ελληνίδα χορογράφο Μαρία Λάππα για να παρουσιάσουν, μαζί με 4 Ελληνες Performers, την παράσταση «Σώμα σε 64 κινήσεις» με την υποστήριξη του ιδρύματος ΝΕΟΝ, για 4 παραστάσεις τον Φεβρουάριο.


Μέσα από 8 σπονδυλωτές εικόνες-σχήματα η χορογράφος Μαρία Λάππα δημιουργεί ένα γλυπτικό υβρίδιο χοροθεάτρου, ακροβασίας και ιαπωνικού Butoh. Όπου μέσω της εικαστικής εγκατάστασης επιθυμεί να αναδείξει χορογραφικά, την υπαρξιακή γεωμετρία του ανθρωπίνου σώματος και τις δυνάμεις που ασκούν επιρροή στην μεταμορφωτική του τάση.


«Ποιο σχήμα χρειάζεται να πάρω για να χωρέσω μέσα στον κόσμο;» είναι η ερώτηση που αιωρείται κατά της διάρκεια της παράστασης.

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια εξίσωση απολύτρωσης.

Η έννοια της μεταμόρφωσης στην παράσταση είναι πολυεπίπεδη, εμπλουτίζει τον κόσμο του φανταστικού αλλά και τη δυνητικά, συμβολική της διάσταση.


Το ανθρώπινο σώμα συλλαμβάνεται, ως μια ρευστή γεωμετρική μορφή που μεταβάλλεται συνεχώς. Στην προσπάθεια του να τοπογραφήσει το σύμπαν που το περιβάλει, το σώμα-μορφή, καταδύεται σε ανοικειους ψυχίκούς τόπους όπου οι συνισταμένες δυνάμεις ειναι πλέον δυσπερiγραπτες και η καθε τύπου στρατηγική καταλήγει πάντα στο ίδιο αποτέλεσμα: ο Θάνατος είναι μια πίστα από αναποδογυρισμένα ποτήρια γεμάτα χρυσάνθεμα.

Καθ' όλη την διάρκεια της παράστασης ακούγονται σε 5 γλώσσες, ποιήματα και αποσπάσματα κειμένων των, Δημήτρη Δημητριάδη, Νικολάου Κάλλα, Allen Ginsberg, Samuel Beckett, Γιώργου Βαφόπουλου, όπως και κείμενα των χορευτών που γράφτηκαν κατά την διάρκεια της δημιουργικής διαδικασίας.


Οι φωτογραφίες είναι του Karol Jarek


Χορογραφία/Εικαστική Επιμέλεια : Μαρία Λάππα

Αρχιτεκτονική επιμέλεια: Loopo Studio

Σκηνοθετική επιμέλεια : Αλεξάνδρα Καζάζου

Επιμέλεια φωτισμού/Φωτογραφία: Karol Jarek

Video Artist: Χρήστος Κυριαζίδης

Kοστούμια : Void Mode by Κωνσταντίνος Πριόβολος

Σκηνικές κατασκευές : Δημήτρης Λαζούλος (Ray Studios)

Πρωτότυπη ζωντανή μουσική: Robert Moon Smith

Μουσικοί επί σκηνής :Robert Moon Smith/Σόνια Μπαξεβάνη

Παραγωγή: MORE64


Στο Σύγχρονο Θέατρο και μόνο για 4 παραστάσεις: 14, 15, 21 & 22 Φεβρουαρίου 2018 | Ώρα 21.15


Ευμολπιδών 45, ΓΚΑΖΙ, ΑΘΗΝΑ, Τηλ. Κρατήσεων : 2103464380/6946458465/ Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ/ 12 ευρώ (Ανέργων)

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο