10 Ιαν 2018

Le Grand Tango στο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο"


Την Κυριακή 21/1/18 προβλέπεται στο Ιδιόμελο μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση δυο εξαιρετικών μουσικών, πάνω σε...
σταυροδρόμι διαπολιτισμικό: 




Η Χιλιανή τσελίστα Fabiola Ojeda και η Ελληνογαλλίδα ακορντεονίστα Ιώ Le Mollerθα ερμηνεύσουν έργα Ευρωπαίων και Λατινοαμερικάνων συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα, βασισμένα σε μουσικά θέματα της λαϊκής παράδοσης. Ένα μουσικό ταξίδι από τον Erik Satie και τον Astor Piazzola, μέχρι τους "Λαϊκούς Ρουμάνικους Χορούς" του Bela Bartok και τη "Χιλιανή Σουίτα" του νέου Χιλιανού συνθέτη Luis Saglie (γεν. 1976)

Χώρος Τέχνης Ἱδιόμελο", Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου (κοντά στον ΗΣΑΠ)

έναρξη:21.00

είσοδος: 10 ευρώ (με ένα ποτήρι κρασί)

πληροφορίες -κρατήσεις:210 6817042

www.idiomelon.gr


Η Χιλιανή τσελίστα Fabiola Ojeda είναι μία πολύπλευρη καλλιτέχνης και καθηγήτρια βιολοντσέλου. Σπούδασε στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Άτλαντας (Η.Π.Α) Ήταν μαθήτρια του Καθηγητή Marcio Carneiro στο Πανεπιστήμιο Μουσικής του Detmold (Γερμανια) και είναι απόφοιτος του Μουσικού Πανεπιστημίου Muenster, όπου εργάστηκε ως βοηθός του καθηγητή Matias de Oliveira Pinto καθώς και στο Julius Stern Institut στο Βερολίνο. Έχει παρακολουθήσει "Master Class" με τους καθηγητές Anatoly Krastev, Maria Kliegel, Collin Carr, Antonio Meneses και Jaap ter Linden.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Columbus (GA) και στην Γερμανία της Συμφωνική Ορχήστρα του Θεάτρου Muenster. Επίσης έλαβε μόνιμη θέση καθηγήτριας στην Σχολή Μουσικής και Τέχνης στο Bielefeld.

Η Fabiola έχει λάβει 1ο βραβείο για νέους καλλιτέχνες στον διαγωνισμό βιολοντσέλου της κοινότητας στην Ατλάντα και βραβεύτηκε επίσης από τον "Yehudi Menuhi Live Music Now" στην Γερμανία.

Από το 2009 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και εργάστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ως πρώτο τσέλο της Παιδική Σκηνής. Συνεργάστηκε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής καθώς και με τους έλληνες συνθέτες Νίκος Μαμαγκάκης, Νίκος Κυπουργός, Γιώργος Κουρουπός και Θεόδωρος Αντωνίου.

H Fabiola διδάσκει στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες.

H Ιώ Le Moller είναι ακορντεονίστρια ελληνο-γαλλικής καταγωγής, γεννημένη το 1985 στο Λουξεμβούργο με βάση την Αθήνα. Ξεκινάει τη σπουδή του κλασικού ακορντεόν στο κρατικό ωδείο του Λουξεμβούργο υπό την εποπτεία του Maurizio Spiridigliozzi. Το 2010 ολοκληρώνει το προπτυχιακό στην Folkwang Hochschule στο Έσσεν (Γερμανία) στο τμήμα της Mie Miki, κατά τη διάρκεια του οποίου μελετάει την κλασική μουσική σε θεωρητική και πρακτική βάση, ενώ ταυτόχρονα εξετάζει ποικίλες μεθόδους διδασκαλίας του ακορντεόν. Το 2012 πραγματοποιεί το Master of Arts στην Royal Academy of Music του Λονδίνου, με τον Owen Murray, όπου λαμβάνει εκπαίδευση ως επαγγελματίας σολίστρια. Η εκτέλεση και ερμηνεία της ακονίζεται μέσα από ξεχωριστές εμφανίσεις στην Ευρώπη (Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Πράγα, Λουξεμβούργο, Ελλάδα) όπου δίνει μέχρι σήμερα ρεσιτάλ όπως και συναυλίες με σχήματα μουσικής δωματίου και ορχήστρες. Πραγματοποιεί επίσης εμφανίσεις σόλο ή με μικρά μουσικά σχήματα σε πρεσβείες και ιδιωτικές εκδηλώσεις, με ένα διευρυμένο μουσικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει -πέρα από κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο- διασκευές παραδοσιακών κομματιών από τα ρεμπέτικα, τα fados, τα τραγούδια κάτω Ιταλίας κ.α. Επιπλέον, από το 2012, η Ιώ συνεργάζεται με ομάδες χορευτών, επιλέγοντας παραγωγές στις οποίες ο μουσικός έχει ενεργή παρουσία επί σκηνής, όχι μόνο ως προς τη μουσική ερμηνεία αλλά και ως περφόρμερ. Με την Rhiannon Morgan ιδρύουν την ομάδα So Company και κάνουν παραστάσεις στο Λονδίνο, στο Λουξεμβούργο και στην Ελλάδα. Ακολουθούν συνεργασίες με την ομάδα χορού Die Wolke Art Group με πολλαπλές εμφανίσεις στη Βόρεια Ελλάδα.

Η μουσική και προσωπική της εξερεύνηση επιχειρείται επίσης μέσα από τη διδασκαλία του ακορντεόν σε παιδιά και ενήληκες• παραμένει δραστήρια, περίεργη, αναζητά αυτό που θα δραστηριοποιήσει τους μαθητές της να εμπιστευτούν την προσωπική τους πορεία, αυτό που ταυτόχρονα θα προκαλέσει και θα τροποποιήσει τη δική της ερμηνευτική προοπτική.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο