16 Ιαν 2018

Νέο εργαστήριο για ενήλικες στο Τελλόγλειο - Δημιουργίες από ύφασμα και ξύλο


Στα μυστικά και τις τεχνικές των κατασκευών με ύφασμα, ξύλο και άλλα υλικά θα έχουν την ευκαιρία ...
να μυηθούν οι συμμετέχοντες στο καινούργιο εργαστήριο για ενήλικες, 
που αρχίζει το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, με την μουσειολόγο – μουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Παίρνοντας έμπνευση από τα έργα της έκθεσης του Πάρι και της Μερόπης Πρέκα, στο τριπλό αυτό εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές. Στην πρώτη συνάντηση βασικό υλικό θα είναι το ξύλο μπάλσα και θέμα το κόσμημα εμπνευσμένο από τα θαλασσινά θέματα του Πάρι Πρέκα. Στη δεύτερη συνάντηση οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με την τεχνική του needle felting φτιάχνοντας χρηστικά σουβέρ, ενώ οι συναντήσεις θα ολοκληρωθούν με τον σχεδιασμό και την κατασκευή στένσιλ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στο τύπωμα σχεδίων πάνω σε υφασμάτινες τσάντες.

Η Ανθή Χρυσοπούλου μετά από περιπλανήσεις στη Ψυχολογία και την Παιδαγωγική, το Θέατρο και τη Μουσειολογία, συνόψισε γνώσεις εμπειρίες και κλίσεις στην αγάπη για το χειροποίητο. Τη συγκινεί και την εμπνέει η δυνατότητα των υλικών και αντικειμένων να μεταμορφώνονται φέροντας μέσα τους πολλαπλές ζωές και μνήμες. Για να μοιραστεί την αγάπη της αυτή, οργανώνει σχετικές δράσεις και εργαστήρια σε διάφορους χώρους ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική της γωνιά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Κουμπί coffee & crafts.


Οι ημερομηνίες του εργαστηρίου είναι: Σάββατο 20, 27 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.00 - 13.00. Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ κατά την εγγραφή. 

Οι εγγραφές συνεχίζονται. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στα τηλ. 2310 247111, 2310 991611.

Χρύσα Νάνου

Γραφείο Τύπου

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ

Αγίου Δημητρίου 159A

546 36 Θεσσαλονίκη

τηλ: 2310 999024

κιν: 6946 905664

press@teloglion.gr

www.teloglion.gr

https://www.facebook.com/teloglion/

twitter.com/Teloglion

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο