30 Ιαν 2018

«Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε» στο Από Κοινού Θέατρο στο Γκάζι.


Από την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου και κάθε Τετάρτη στις 8.15 μ.μ. για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η παράσταση του ...
Μεταθεάτρου "Μεσάνυχτα Με Τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε" μεταφέρεται στο Από Κοινού Θέατρο στο Γκάζι.
To κορυφαίο ποίημα του συγγραφέα Το Κοράκι, καθώς και δυο κορυφαίες ιστορίες του Η Μαρτυριάρα Καρδιά και Το Βαρέλι Του Αμοντιλλάτο, επιλέγησαν, μεταφράστηκαν, διασκευάστηκαν και δέθηκαν οργανικά μεταξύ τους από τον σκηνοθέτη του Μεταθεάτρου Πάνο Νακόπουλο σε μια παράσταση με τον τίτλο «Μεσάνυχτα με τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε».

Η παράσταση επιχειρεί μια βαθιά κατάδυση στο απαύγασμα της φιλοσοφίας του Αμερικανού συγγραφέα, θέτοντας βασικά ερωτήματα, γύρω από την ανθρώπινη συνείδηση, τη διαστροφή, την τρέλα και την ισορροπία ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

Τους διάσημους δολοφόνους της παράστασης (που παρουσιάστηκε ήδη με μεγάλη επιτυχία σε περοδεία εκτός "Αττικών τειχών") ερμηνεύει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ο οποίος μεταμορφώνεται επί σκηνής σε τρεις ολότελα διαφορετικούς χαρακτήρες, προσφέροντας για μια ακόμα φορά, ένα εφιαλτικό ρεσιτάλ υποκριτικής που κόβει την ανάσα.

Ο Edgar Allan Poe συγγραφέας, ποιητής, κριτικός λογοτεχνίας και διακεκριμένος σχολιαστής της σύγχρονης κοινωνίας, παραμένει ένας από κείνους τους «σκοτεινούς» δημιουργούς του Ρομαντισμού, που συνεχίζουν σχεδόν διακόσια χρόνια μετά να προκαλούν ρίγη σε όποιους έρχονται σ΄επαφή μαζί του.

Στον Πόε δόθηκε (δικαίως) μεταξύ των άλλων και ο τίτλος του Πατέρα της Αστυνομικής λογοτεχνίας, αφού εμφανίστηκε 46 χρόνια πριν από τον…πατέρα του Sherlock Holmes, Arthur Conan Doyle και αναγνωρίζεται ακόμη και σήμερα ως ο Βασιλιάς του Μακάβριου.


ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ στις 8.15 μ.μ.

Είσοδος: 10 €

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση-Διασκευή & Σκηνοθεσία: Πάνος Νακόπουλος

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Sharon Michelle Christie

Διεύθυνση Σκηνής: Γιώργος ΝικολάουΤηλ κρατήσεων: 211 4057249

Από Κοινού θέατρο

Ευπατριδών 4, Γκάζι

(μετρό Κεραμεικός)

email: apokoinou4@gmail.com

facebook: https://www.facebook.com/myownpoe/

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο