11 Ιαν 2018

Πρεμιέρα «Υπηρέτης 2 Αφεντάδων»_Σάββατο 20/10/18 στο θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση»


«Υπηρέτης 2 Αφεντάδων»

Το θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση», για τη σεζόν 2018-19, παρουσιάζει την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι: ...
«Υπηρέτης 2 Αφεντάδων».
Ένας ύμνος στην εξυπνάδα και στη διαχείριση δύσκολων προβλημάτων της καθημερινότητας ενός υπηρέτη, έναντι των δύο αφεντάδων του…

Λίγα λόγια για την παράσταση: Μετά από τις επιτυχημένες παραστάσεις στο θέατρό μας, με θέμα την εποχή της Αναγέννησης («Φιλάργυρος» του Μολιέρου / «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ) έρχεται η σειρά του Κάρλο Γκολντόνι, με το έργο «Υπηρέτης 2 Αφεντάδων»!

Μια παράσταση που δείχνει ότι ο αγώνας του απλού ανθρώπου της καθημερινότητας είναι ίδιος κι απαράλλακτος σε όλες τις εποχές. Ο Γκολντόνι «βλέπει» στον «Υπηρέτη 2 Αφεντάδων» τον άνθρωπο του λαού που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες με δύναμη και με χιούμορ. Κι όλα αυτά, έχοντας απέναντί του όλους τους… σπουδαίους, που κρατούν τις θέσεις εξουσίας! Τι γίνεται όμως όταν ο υπηρέτης τελικά είναι πολύ πιο καταφερτζής από τον αφέντη του;Μια παράσταση πέρα ως πέρα επίκαιρη και διαχρονική, 

που σας περιμένει να την ανακαλύψετε!


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Αρχικό κείμενο: Κάρλο Γκολντόνι

Μετάφραση - Διασκευή: Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη Σκηνοθεσία: Μαίρη Ιγγλέση

Σκηνικά: Fany Tripolitof

Κοστούμια: Πέννυ Αμπλά 

Μουσική Επιμέλεια: Φίλιππος Κουτσαύτης 

Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος Χορογραφίες: Θοδωρής Χαλάς – Marie Claire Studio 


ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης): Ειρήνη Φ. Κουτσαύτη, Γιάννης Τσιώμου, Τζένη Οικονόμου, Κοσμάς Χειράκης, Τάσος Πολιτόπουλος, Μαίρη Ιγγλέση, Σωτήρης Αντωνίου


Παραστάσεις κάθε: Τετάρτη και Κυριακή στις 18:30, Σάββατο στις 21:00


Εισιτήρια: 10€ / Φοιτητικό 7€ / Οικογενειακό εισιτήριο 4 ατόμων: 20€ / Άνεργοι Δωρεάν (με την επίδειξη κάρτας ανεργίας) / ΑΜΕΑ + συνοδός ΑΜΕΑ Δωρεάν

Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια. Καθημερινά πραγματοποιούνται παραστάσεις για σχολεία, κατόπιν συνεννόησης.


Στοιχεία θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση»

Διεύθυνση: Λέσβου 8, Κυψέλη (ύψος Πατησίων 212 – στάση Καλλιφρονά)

Τηλέφωνο: 2108645400 / 6949103079

ΠΡΕΜΙΕΡΑ Έναρξη παραστάσεων: Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, στις 21:00.
Το κοινωνικό πρόσωπο του Θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση»


Στα 18 χρόνια της λειτουργίας του θεάτρου μας, μέλημά μας είναι να στηρίζουμε τον συνάνθρωπο, ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο.

• Διοργανώθηκαν οι «Μέρες Αγάπης», όπου όλα τα έσοδα δίνονται στις ειδικές ομάδες του «Σ.Ε.Ο.» (Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού).

• Μέρος των εσόδων σχετικών εκδηλώσεων στο Ηρώδειο αλλά και στο χώρο του θεάτρου, προσφέρθηκε στην Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ)

• Δόθηκαν δωρεάν παραστάσεις στο «Χαμόγελο του Παιδιού», την «Κιβωτό», την «Παιγνιοθήκη», την «Ανοιχτή Αγκαλιά», τη μη κερδοσκοπική Οργάνωση Φίλων Του Καρκίνου «Be Strong - Μείνε δυνατός», τη «Φωλιά Στήριξης Οικογένειας», την «Unicef», την ομάδα εθελοντών «Παιδί και Οικογένεια», το «Κέντρο Στήριξης Οικογενείας» Μητρόπολης Αθηνών, το «Σπίτι Κακοποιημένων Γυναικών – πρώην ΠΙΚΠΑ», τον ξενώνα «Άρτεμις» (σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο») και το «Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα».

• Δημιουργήθηκαν οι «Ταμένες Τρίτες», βραδιές καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος που δίνονται 

με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

• Κάθε χρόνο δίνονται παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε όλα τα έργα που ανεβάζουμε κάνοντας πράξη το ότι το Θέατρο πρέπει να είναι προσιτό σε όλους.

• Πραγματοποιούνται παρουσιάσεις βιβλίων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

• Σταθερά προσφέρονται δωρεάν παραστάσεις εντός ή εκτός θεάτρου για ειδικά σχολεία.

• Διοργανώθηκε το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Λυσιστράτεια». Κάθε χρόνο τα έσοδα προσφέρονται σε μία γυναίκα, που βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητος.

• Από το 2006 έως και σήμερα, δίνονται με ελεύθερη είσοδο, παραστάσεις κυκλοφοριακής αγωγής για παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων 

(η ενέργεια αφορά σε δημόσια και διαπολιτισμικά σχολεία). Τις παραστάσεις συμπληρώνουν εκπαιδευτικά έντυπα που προσφέρονται στα παιδιά για πριν και μετά την εμπειρία της παράστασης στην οποία συμμετέχουν ενεργά στη σκηνή. Τις παραστάσεις έχουν δει πάνω από 45.000 μαθητές.

• Oι κάτοχοι κάρτας ανεργίας, τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και οι συνοδοί τους έχουν ελεύθερη είσοδο σε όλες τις παραστάσεις, χωρίς περιορισμούς.


Τον Φεβρουάριο του 2015, το θέατρο «Ελεύθερη Έκφραση», βραβεύτηκε στις Βρυξέλλες για την καινοτομία της δουλειάς του (πρότυπο διαδραστικό – συμμετοχικό θέατρο) για τα παιδιά προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο