παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com

Μας Αρέσουν και Προτείνουμε

9 Δεκ 2017

Νέες κατηγορίες σeξουαλικής επίθεσης από το παρελθόν για τον Dustin Hoffman - Κατά το παρελθόν είχαν υπάρξει και άλλες γυναίκες που είχαν μιλήσει


Μια ακόμη γυναίκα κατηγόρησε σήμερα τον Dustin Hoffman ότι την παρενόχλησε και την άγγιξε με σeξουαλικό τρόπο τη δεκαετία του ...
1980. Ο σπουδαίος ηθοποιός, ηλικίας σήμερα 80 ετών, έχει ήδη κατηγορηθεί από πολλές γυναίκες, 
μεταξύ αυτών τη Meryl Streep, ότι προέβη σε κάποιου είδους ανάρμοστο άγγιγμα.

Χθες, η ηθοποιός Kathryn Rossetter κατέγραψε σε άρθρο της στην ιστοσελίδα The Hollywood Reporter πώς ο Hoffman την άγγιζε με προσβλητικό τρόπο για μήνες, το διάστημα μεταξύ 1983 και 1985, ενώ συμπρωταγωνιστούσαν στο θεατρικό έργο «Ο θάνατος του εμποράκου», το οποίο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 1985.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, όταν ο ηθοποιός βοήθησε τη νεαρή τότε ηθοποιό να πάρει τον πρώτο της ρόλο στο Μπροντγουέι, ενώ την είχε συστήσει ακόμα και στη σύζυγό του. Ωστόσο, τα πράγματα σύντομα εξελίχθηκαν σε μια «τρομακτική και αποκαρδιωτική εμπειρία», όπως περιέγραψε η Rossetter.

Περιγράφει πως σε κοινές φωτογραφίσεις που έκαναν για την προώθηση της δουλειάς τους, εκείνος της έπιανε το στήθος λίγο πριν οι φωτογράφοι τραβήξουν τις πόζες, φέρνοντάς την σε δύσκολη θέση.

Κατά τη διάρκεια μιας παράστασης στο Σικάγο, όπου εκείνη, για τις ανάγκες του ρόλου της, εμφανιζόταν με κομπινεζόν και ζαρτιέρες, εκείνος έβαλε το χέρι του κάτω από το κομπινεζόν της. Τα αγγίγματα συνεχίστηκαν, με τρόπο «ολοένα και πιο επιθετικό», «σχεδόν σε κάθε παράσταση», «έξι έως οκτώ φορές την εβδομάδα».

«Κάθε βράδυ, επέστρεφα στο σπίτι μου κι έκλαιγα» λέει η ηθοποιός. «Πώς ο ίδιος άνδρας που έδωσε μάχη για να αναλάβω εγώ αυτόν τον ρόλο, ο οποίος είχε εγκωμιάσει τη δουλειά μου και σε μεγάλο βαθμό ήταν εκείνος που με βοήθησε να ξεκινήσω την καριέρα μου, εκείνος που μοιράστηκε μαζί μου τη σοφία του ως ηθοποιός, μπορούσε επίσης να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά την εξουσία του; Ήταν δικό μου λάθος;».

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, ο Hoffman της ζήτησε επίσης επανειλημμένως να του κάνει μασάζ στο καμαρίνι του, ζητώντας της να τον αγγίζει «όλο και πιο ψηλά» στα πόδια του, κάτι που εκείνη αρνήθηκε να κάνει. 

Η ίδια είπε ότι ήθελε να καταγγείλει τον Hoffman σε ένα συνδικάτο ηθοποιών του θεάτρου ωστόσο την αποθάρρυναν «αξιοσέβαστοι επαγγελματίες» προειδοποιώντας την ότι θα χάσει τη δουλειά της.

Από την πλευρά του καλλιτέχνη δεν έχει δοθεί κάποια επίσημη δήλωση. Παραπέμπουν όμως σε δηλώσεις συντελεστών εκείνης της παράστασης, κανείς εκ των οποίων δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο