22 Δεκ 2017

Ο Μύρωνας Μιχαϊλίδης αναλαμβάνει την ιστορική Οπερα της Ερφούρτης στη Γερμανία


Ο Μύρων Μιχαηλίδης είναι ένας από τους σημαντικότερους έλληνες μαέστρους. Οπως ο ίδιος αναφέρει ...
χαρακτηριστικά στη σελίδα του, «Ήρθε και η στιγμή να σας ανακοινώσω ότι από το 2018 αναλαμβάνω στη Γερμανία τα καθήκοντα του Καλλιτεχνικού Διευθυντή (Generalmusikdirektor) 




στην ιστορική Όπερα της Ερφούρτης και στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ερφούρτης, πρωτεύουσας του κρατιδίου της Θουριγγίας.

Ξεχωριστές ευχαριστίες προς τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ερφούρτης που με ψήφισαν για αυτή την θέση! Η επίσημη "πρώτη" με Κάρμεν, στο ξεκίνημα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου».

Τον Μύρωνα Μιχαϊλίδη καλωσορίζει στη Γερμανία και ο διεθνής Τύπος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη του επαφή με τη Γερμανία. Από το 2000 έως το 2004 διατέλεσε Μόνιμος Αρχιμουσικός και Υπεύθυνος Σπουδών στην Όπερα της Ανατολικής Σαξωνίας.

Ο Μύρωνας Μιχαϊλίδης από το 2004 έως το 2011 διατέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, θέτοντας στόχους ριζικά ανανεωμένου προγραμματισμού, διείσδυσης στη διεθνή δισκογραφία και περιοδειών στο εξωτερικό, ενώ από το 2011 ως το 2017 ήταν ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ανανεώνοντας τη σχέση του κοινού με το μοναδικό λυρικό θέατρο της Ελλάδας, μέσω υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικού προγραμματισμού, εξωστρεφών καλλιτεχνικών-κοινωνικών δράσεων, καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και ανάπτυξης δικτύου διεθνών σχέσεων.

Τον Μάιο του 2016 τιμήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Τον Μάιο του 2017 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ως διευθυντής ορχήστρας στην Εθνική Όπερα της Σαγκάης στην πρώτη παρουσίαση επί κινεζικού εδάφους, της Όπερας «Η Κόρη του Συντάγματος» του Ντονιτσέτι.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο