παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com

Μας Αρέσουν και Προτείνουμε

1 Δεκ 2017

Λόγω κρίσης κυριαρχεί η δευτεράντζα, ο φασισμός, και ο φόβος


Ο Μέμος Μπεγνής μιλά στη Ρενέ Σαραντινού και στο περιοδικό Λοιπόν και αναφερόμενος στην...
κρίση λέει ότι ένα κακό που έχει κάνει, είναι ότι επιπλέει και κυριαρχει παντού, στα πάντα, όλη η «δευτεράντζα».

.Στα 8 χρόνια που βιώνουμε την κρίση, θεωρείς ότι η κατάσταση ξεσκάρταρε;

Δεν ξέρω να σου το πω αυτό, μπορεί… Ίσως δημιουργήθηκαν παρέες, ίσως ήρθαμε πιο κοντά, ίσως αναγκαστήκαμε να δούμε τις ανάγκες των άλλων ανθρώπων πιο καλά. Βέβαια η κρίση έκανε ένα μεγάλο κακό, εκτός από το οικονομικό.

Ποιο είναι αυτό το κακό;

Επιπλέει όλη η «δευτεράντζα». Οι συνθήκες είναι τόσο ευνοϊκές, όσο ποτέ άλλοτε για να επιπλεύσει η «δευτεράντζα», το χαμηλό επίπεδο, η αγένεια. Ο άνθρωπος, με αυτά που περνάει είναι αγενής, βρίζει προσβάλει, ανοίγει το στόμα του και δεν ξέρει τι λέει, γιατί ο Έλληνας είναι αγενής ως λαός, δεν έχει παιδεία. Βλέπεις τη «δευτεράντζα» παντού, στα πάντα, σε όλες τις φάσεις της ζωής μας, στους ανθρώπους, στις σχέσεις, στην αισθητική, στους χώρους, στο πως σου φέρονται. Δυστυχώς έχει επιπλεύσει αυτό.

Είναι τεράστια η κρίση, ελπίζω να αλλάξει. Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές όχι μόνο για τη «δευτεράντζα», αλλά και για φασισμό. Κυριαρχεί η «δευτεράντζα», ο φασισμός και όλος αυτός ο φόβος. Ο άνθρωπος φοβάται πολύ όλα τα μέσα, τηλεοράσεις, περιοδικά, ίντερνετ, έχουν μια τρομολαγνεία, τρομάζουν τους ανθρώπους για να τους έχουν μαντρωμένους κι όλος αυτός ο φόβος οδηγεί σε ακροδεξιές αντιλήψεις και συμπεριφορές όπως η ματαναστοφοβία, ομοφοβία, κι ο,τι υπάρχει «διαφορετικό» από τους άλλους.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο