παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com

Μας Αρέσουν και Προτείνουμε

25 Δεκ 2017

Αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης (φωτό)


Ένα καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού του κοινού, σε ολόκληρο τον κόσμο με τις μελωδίες...
, αποτελεί η πραγματοποίηση της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας της Φιλαρμονικής της Βιέννης!
Εδώ και χρόνια είναι το παγκόσμιο μουσικό γεγονός της πρώτης ημέρας του έτους.

Ο περίφημος ανθοστολισμός της αίθουσας γίνεται με λουλούδια από τους δημοτικούς κήπους της πόλης και από τους πιο ταλαντούχους ανθοδέτες της Βιέννης.


Τη φετινή χρονιά, την περίφημη φιλαρμονική θα διευθύνει ένας γνώριμος του ελληνικού κοινού, ο Riccardo Muti, ο διάσημος μαέστρος από τη Νάπολη που συνεργάζεται εδώ και δεκαετίες με τη Φιλαρμονική της Βιέννης.

Σε συνέντευξή του, ο 76χρονος αρχιμουσικός, τόνισε πώς η προετοιμασία για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία δε είναι εύκολη και όταν κάποιος στέκεται επάνω στο πόντιουμ είναι δύσκολο να ξεχάσει ότι τον βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Σημείωσε επίσης πως η ορχήστρα βρίσκεται μπροστά σε ένα τεράστιο κοινό, δεν δικαιολογείται το παραμικρό λάθος, ενώ το πρόγραμμα της Συναυλίας δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζει κάποιος.


Η φετινή συναυλία θα περιλαμβάνει έργα των Johann και Josef Strauss, Franz von Suppé και Alphons Czibulka.

Αυτή είναι η 5η φορά που ο Riccardo Muti διευθύνει την ξακουστή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία. 

Η συναυλία θα μεταδοθεί συνολικά σε 90 χώρες, και περίπου 50 εκατομμύρια τηλεθεατές θα την παρακολουθήσουν.


Την έχουν διευθύνει οι μεγαλύτεροι αρχιμουσικοί

Η παραδοσιακή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης, διευθύνθηκε από τους μεγαλύτερους αρχιμουσικούς σε όλη την πορεία της από το 1892 που έγινε ουσιαστικά η καθιέρωσή της, αν και επίσημα στη σημερινή της μορφή αναφέρεται από το 1946 και μετά.

Το "ρεκόρ" μετά το 1946, με 25 συνεχείς φορές να διευθύνει την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία, κατέχει ο Βίλι Μποσκόφσκι, και ακολουθούν με δέκα φορές ο Λορίν Μααζέλ, με έξι φορές ο Κλέμενς Κράους, με πέντε ο Ζουμπίν Μέτα και ο Ρικάρντο Μούτι με τέσσερις, συν τη φετινή του συμμετοχή.


Τα «χρυσά» εισιτήρια εισόδου

Μπορεί η χρυσοποίκιλτη αίθουσα στο βιεννέζικο Μέγαρο Φίλων της Μουσικής να προσφέρει θέση σε 1.744 καθήμενους και 300 όρθιους θεατές, όμως τα περισσότερα από τα εισιτήρια για την Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία διατίθενται σε χορηγούς, επίσημους κρατικούς προσκεκλημένους, τιμώμενους και ευεργέτες της ορχήστρας. Οι υπόλοιποι την απολαμβάνουν μέσα από τους δέκτες τους.

Την Δευτέρα 1 Ιανουαρίου στις 12:15 η συναυλία θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ αλλά και στην Αίθουσα της Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο