19 Δεκ 2017

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας - Βροχές και χιόνια στα ορεινά της Αττικής


Σήμερα Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στην νότια ηπειρωτική χώρα, στο νότιο Ιόνιο, και στο...
κεντρικό και νότιο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις.




Στη Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, οπότε και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις και χιόνι ή χιονόνερο σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 1 έως 6 βαθμούς.

Στο Βόρειο Αιγαίο, στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές, κάποιους όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, όμως από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Χαλκιδική. 

Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των παραπάνω περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Έως και το ξημέρωμα αλλά και προς το βράδυ, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -5 έως 8, στα κεντρικά και νότια από 1 έως 5, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 11, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 13, και στην Κρήτη και την Ρόδο από 12 έως 16.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο, και 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν τοπικά ανατολικοί, ίδιας έντασης.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο