παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

2 Νοε 2017

Tέλος εποχής για την Ηλέκτρα Βενάκη


Η ως σήμερα Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου απομακρύνθηκε από την θέση της. Το ΥΠΠΟ όμως ...
δεν αναφέρει τους λόγους
«Με την από 2 Νοεμβρίου 2017 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λυδίας Κονιόρδου, παύεται η κ. Ηλέκτρα Βενάκη από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.»

Η κ. Βενάκη είχε αναλάβει καθήκοντα τέλος Ιουλίου του 2016 με τριετή θητεία. Σύμφωνα με το ΥΠΠΟ η πρόωρη λήξη της θητείας της κ. Βενάκη «είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΚ για την οποία καθοριστική είναι η σχέση του Γενικού Διευθυντή (ΓΔ) με το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ).»

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Η Υπουργός Πολιτισμού οφείλει να προστατεύει τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου και να παρεμβαίνει όταν απαιτείται, κάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε να αποφεύγονται σοβαρές δυσλειτουργίες με σκοπό να ασκούνται οι αρμοδιότητες των φορέων με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο.»

Ο νόμος προβλέπει ότι τα καθήκοντα του ΓΔ για το μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρωση της θέσης, θα ασκούνται από Διευθυντή του ΕΚΚ, κατόπιν αποφάσεων του ΔΣ.

Στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟ δεν αναφέρεται ότι το αποτέλεσμα της απομάκρυνσης της κυρίας Βενάκη από την θέση της ήρθε - όπως εξάλλου ορίζει ο νόμος - μετά από απόφαση του ΔΣ του ΕΚΚ το οποίο έχει αυτοτέλεια σε διάφορα θέματα, όπως των διορισμών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο