3 Νοε 2017

Χαμός στην Ολλανδία: Reality show θα κρίνει αληθινές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης


Σε τηλεοπτικό σόου ηθοποιοί θα κάνουν αναπαράσταση αληθινών υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης και ...
επιτροπή θα κρίνει την δικαστική απόφαση, αν δηλαδή η γυναίκα έχει πέσει θύμα βιασμού




Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στην Ολλανδία μία τηλεοπτική εκπομπή που αναμένεται να προβληθεί την Κυριακή όπου μία γυναικεία κριτική επιτροπή θα αποφασίζει με βάση τις σκηνές που βλέπει αν πρόκειται για βιασμό ή όχι .

"Βιασμός ή όχι;", είναι ο τίτλος της νέα εκπομπής που θα κάνει την εμφάνισή τους στους τηλεοπτικούς δέκτες της χώρας της τουλίπας στις 7 Νοεμβρίου. Στη σκιά των καταιγιστικών εξελίξεων για τα σεξουαλικά σκάνδαλα στο Χόλιγουντ που δεν έχουν τέλος, η ανακοίνωση για την μετάδοση της τηλεοπτικής εκπομπής έφερε τα πάνω κάτω στην Ολλανδία.

Η εκπομπή θα μεταδίδεται από το κανάλι "BNNVARA" και, σύμφωνα με τον παραγωγό της, θα προβάλει αληθινές δικαστικές υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, τις οποίες θα κάνουν αναπαράσταση ηθοποιοί. 

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 14 γυναίκες νεαρής ηλικίας οι οποίες θα συζητούν την τελική απόφαση του δικαστή. Ο παραγωγός της εκπομπής Μπερνάρ βαν ντεν Μπος, ο οποίος έχει δεχτεί πυρά για την επιλογή του θέματος, περνάει στην αντεπίθεση:

"Στην αρχή ο καθένας αισθάνεται έκπληξη και στη συνέχεια όλοι λένε:"Ήρθε την κατάλληλη στιγμή". 

Oι πρόσφατες ιστορίες σεξουαλικού σκανδάλου που έχουν αμαυρώσει την εικόνα του Χόλιγουντ ήταν πηγή έμπνευσης για τον ίδιο, όπως ισχυρίζεται.Ο ίδιος μάλιστα υποστηρίζει ότι, το παράδειγμα ενός ολλανδικού σκανδάλου με πρωταγωνιστές δύο άνδρες, τηλεοπτικούς παραγωγούς, σχολιάστηκε εκτενώς στη χώρα του. Ο Jelle Brandt Corstius ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Gijs van Dam, ο οποίος με τη σειρά του ισχυρίζεται ότι το σεξ ήταν συναινετικό.

"Αυτά είναι τα προσωπικά δράματα"... Ο ένας λέει ότι είναι βιασμός, ο άλλος το βλέπει ως μία αθώα σεξουαλική επαφή".

Ωστόσο, πολλοί πολίτες εξέφρασαν την δυσφορία τους για την προβολή της τηλεοπτικής εκπομπής σχολιάζοντας, μεταξύ άλλων, στα social media: "Κάνουν τα πάντα σήμερα μόνο για τα ποσοστά ".

Άλλος χρήστης έσπευσε να γράψει: "Είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα από ηθικής και συναισθηματικής πλευράς. Ευτυχώς είναι πολύ ξεκάθαρο με βάση το Νόμο τι θεωρείται βιασμός, έτσι δεν υπάρχει καμία συζήτηση γι 'αυτό".

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο