3 Νοε 2017

Και δεύτερη γυναίκα κατηγορεί τον Ντάστιν Χόφμαν για παρενόχληση


Δεύτερη κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Ντάστιν Χόφμαν μέσα σε λίγες ημέρες. Αυτή τη φορά ...
για την δυσάρεστη εμπειρία της με τον 80χρονο σήμερα ηθοποιό μίλησε η συγγραφέας και παραγωγός Γουέντι Ρις Γκατσιούνις στο Variety.




Συνάντησε τον Χόφμαν το 1991 στη Νέα Υόρκη. Εκείνη ήταν 20άρα, θεατρική συγγραφέας που ήθελε να προωθήσει το έργο της «Α Darker Purpose». Είχε κλείσει ραντεβού με τον 50άρη τότε Χόφμαν και τον σεναριογράφο της ταινίας «Τούτσι» Μάρεϊ Σίσγκαλ στα γραφεία της εταιρείας παραγωγής του πρώτου, Punch Productions, προκειμένου να συζητήσουν πιθανή μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.


Η πρώτη ερώτηση που της έκανε ο Σίσγκαλ ήταν αν ήταν παντρεμένη ή είχε σχέση. Ο Χόφμαν τον έκοψε λέγοντάς του με παιχνιδιάρικο ύφος «Μάρεϊ, σκάσε. Δεν ξέρεις ότι δεν μπορείς να μιλάς έτσι στις γυναίκες πια, οι καιροί αλλάζουν». Σε εκείνη τη συνάντηση συζήτησαν αν η Γκατσιούνις θα μπορούσε να προσαρμόσει το έργο της – ο ήρωας του οποίου ήταν 20άρης – προκειμένου να πρωταγωνιστήσει σε αυτό ο Χόφμαν. Εκείνη συμφώνησε και τρεις εβδομάδες αργότερα κανόνισαν νέο ραντεβού.


«Έλα στο ξενοδοχείο»

Αλλά αυτή τη φορά ο Χόφμαν ήταν εντελώς διαφορετικός. Η πρώτη του φράση ήταν – πάντα σύμφωνα με τη Γκατσιούνις - «Γουέντι, πριν αρχίσουμε, θέλω να σου κάνω μια ερώτηση. Είχες ποτέ σεξουαλική επαφή με άνδρα άνω των 40; Θα είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία για να εξερευνήσεις». Εκείνη προσπάθησε να γυρίσει τη συζήτηση στο έργο της, αλλά ο Χόφμαν σηκώθηκε από την καρέκλα λέγοντας ότι θέλει να ψωνίσει κάποια ρούχα από το κατάστημα ενός κοντινού ξενοδοχείου. «Έλα μαζί μου μέχρι το ξενοδοχείο», της είπε, «εδώ κοντά είναι».

Ο Σίσγκαλ την ενθάρρυνε λέγοντας «πήγαινε, πήγαινε», αλλά εκείνη αρνήθηκε. Ο Χόφμαν έφυγε και ο Σίσγκαλ της είπε: «Κοίτα, δεν ενδιαφερόμαστε για το έργο σου, γιατί το στυλ του είναι πολύ φιλμ νουάρ». Η Γκατσούνις έφυγε κλαίγοντας και κάλεσε την ατζέντισσά της, η οποία της είπε να μην κατηγορεί τον εαυτό της, και ότι είχε και η ίδια ακούσει φήμες για τον Χόφμαν.

Τα επόμενα χρόνια η Γκατσιούνις έκανε επιτυχημένη καριέρα στην τηλεόραση, δουλεύοντας στα σενάρια των σειρών «The Killing» και «Reign», ενώ αυτή την περίοδο κάνει την παραγωγή της δεύτερης σεζόν της σειράς «Genius», που έχει θέμα τη ζωή του Πάμπλο Πικάσο και πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.

Εκπρόσωπος του Ντάστιν Χόφμαν αρνήθηκε να σχολιάσει την ιστορία της Γκατσιούνις, ενώ ο Σίσγκαλ απάντησε στο Variety: «O Ντάστιν Χόφμαν και εγώ έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις με συγγραφείς επί πολλά χρόνια. Δεν θυμάμαι τη συγκεκριμένη συνάντηση ούτε κάτι από αυτά που περιγράφονται».

Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη η συγγραφέας Άννα Γκράχαμ Χάντερ έγραψε στο Hollywood Reporter για τη σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από τον Ντάστιν Χόφμαν στα γυρίσματα της ταινίας «Ο Θάνατος του Εμποράκου» το 1985, όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο