8 Νοε 2017

Βομβαρδισμός ερωτήσεων βουλευτών προς Κονιόρδου - Κουντουρά για το «λουκέτο» στο Μουσείο των Δελφών


Ερωτήσεις προς την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου αλλά την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κατέθεσαν βουλευτές της...
αντιπολίτευσης, σχετικά με το λουκέτο με το οποίο απειλείται κάθε Τρίτη το Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών λόγω έλλειψης προσωπικού. 




Πάντως χθες το γενικό κλείσιμο αποφεύχθη χάρη σε μια διαδικασία – παρωδία, την οποία αποκάλυψε το protothema.gr. Προκειμένου το υπουργείο Πολιτισμού να υποστηρίζει, ότι δεν σταμάτησε η λειτουργία του Μουσείου, που είναι αδιάλειπτη από το 1903 έως σήμερα, άνοιξε η είσοδος μόνο για μία από τις 13 αίθουσες! Ποιος όμως γνωρίζει τι θα συμβεί την επόμενη Τρίτη, οπότε και πάλι δεν θα βγαίνουν οι βάρδιες. 

Τη Δευτέρα, λοιπόν, οι βουλευτές της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη και Μάνος Κόνσολας, κατ΄ όπιν ενημέρωσής τους για το πρόβλημα από τον πολιτευτή του κόμματος στη Φωκίδα Κωνσταντίνο Χαλιορή, κατέθεσαν ερώτηση προς τις υπουργού Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ζητώντας να απαντήσουν για ποιο λόγο δεν υπήρξε έγκαιρος προγραμματισμός για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να μην αναγκαστεί να αναστείλουν τη λειτουργία τους για μία ημέρα την εβδομάδα το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών. “Πέρα από τις αρνητικές συνέπειες που θα προκληθούν στην τοπική οικονομία και στον τουρισμό μας, θα είναι εξοργιστικό να έρχονται τουρίστες στους Δελφούς και να βρίσκουν κλειστά το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο” σημειώνουν χαρακτηριστικά οι δύο βουλευτές, επιρρίπτοντας σοβαρότατες ευθύνες στην κυβέρνηση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε.



Επίκαιρη ερώτηση και μάλιστα με σκληρές εκφράσεις, απηύθυνε προς την υπουργό Πολιτισμού και η βουλευτής - υπεύθυνη Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χαρά Κεφαλίδου.

“Είναι τραγικό και γελοίο μαζί για τη χώρα μας, που έχει ή θα έπρεπε να έχει επενδύσει μεγάλο μέρος των προσδοκιών της για ανάπτυξη στον πολιτισμό και τον τουρισμό να παρουσιάζει αυτή την εικόνα. Την ώρα που οι Έλληνες παλεύουμε να βγούμε από το τέλμα των Μνημονίων και ζούμε στον τόπο που μπορεί να έχει την οικονομική ανάπτυξη από ένα μοναδικό προϊόν τον Πολιτισμό μας, η εικόνα των κλειστών μουσείων κάνει τον γύρο του κόσμου και μας δυσφημεί” σημειώνει χαρακτηριστικά η κυρία Κεφαλίδου, καλώντας την υπουργό στη Βουλή να απαντήσει, σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη καθημερινή λειτουργία του Μουσείου και του αρχαιολογικού τόπου των Δελφών αλλά και γενικότερα των Μουσείων και Μνημείων της χώρας.



Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο