παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com

20 Νοε 2017

Βούλιαξε στη λάσπη ο αρχαιολογικός χώρος στο Δίον


Τόνοι λάσπης έχουν καλύψει μεγάλα μέρη από τον αρχαιολογικό χώρου του Δίου Πιερίας, οι μεταλλικές κατασκευές ...
υπέστησαν βλάβες και παρατηρήθηκαν διαρροές και το μουσείο στάζει. Οι εργασίες αποκατάστασης θα διαρκέσουν μήνες και θα εξαρτηθεί από το πόσο προσωπικό θα χρησιμοποιηθεί σε αυτές.

Ως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Δίον ««τμήματα του αρχαιολογικού χώρου καλύφθηκαν από λάσπη που κατέβασαν οι χείμαρροι από τον Όλυμπο παρά την πρόσφατη εκβάθυνση του Βαφείρα ποταμού. Οι μεταλλικές κατασκευές (διάδρομοι και γέφυρες) υπέστησαν βλάβες από την υπερχείλιση του ποταμού επίσης ο Τάφος της Κατερίνης (4ος π.Χ.) πλημμύρισε».

Τόσο ο Ναός της Ίσιδας όσο και ο Ναός του Υψίστου Διός βρίσκονται κάτω από τα νερά, επειδή έσπασαν αγωγοί και τόνοι λάσπης χύθηκαν παντού.

Από την καταρρακτώδη βρόχοπτωση όσον αφορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, «παρατηρήθηκαν διαρροές στη στέγη και μερική εισροή νερού στον χώρο των αποθηκών.»

Το Δίον είναι ένας από τους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα, που δέχεται χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο «η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων έχει προχωρήσει σε αυτοψία και πρώτη καταγραφή των προβλημάτων», ενώ «εντός της επόμενης εβδομάδας θα ακολουθήσει λεπτομερής καταγραφή και πρόταση αντιμετώπισης των προβλημάτων από στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου». 

Για την ασφάλεια είναι σε συνεχή εγρήγορση ο αρχιφύλακας και οι φύλακες του χώρου. «Οι υπηρεσίες και το προσωπικό του Υπουργείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κακοκαιρία αλλά και την αποφυγή περαιτέρω ζημιών βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του αρχαιολογικού Μουσείου και του χώρου του Δίου», καταλήγει το υπουργείο. 
in.gr, ΑΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο