2 Οκτ 2017

Σάλος στη Βραζιλία με την performance γυμνού καλλιτέχνη -Αφησαν 4χρονο κοριτσάκι να τον αγγίξει [εικόνες & βίντεο]


Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία με το 4χρονο αγοράκι να αγγίζει τον γυμνό καλλιτέχνη...
, Γουάγνερ Σβαρτς, ο οποίος είχε εκθέσει τον εαυτό του γυμνό στην Βραζιλία.




Συγκεκριμένα, ο χορογράγος και καλλιτέχνης είχε προσκαλέσει άτομα για να αγγίξουν το σώμα του στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στην Βραζιλία.

Ωστόσο, παρ΄όλο που πλέον κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο σε μουσεία τέχνης ανά τον κόσμο, το γεγονός ότι άγγιξε το σώμα του και ένα τετράχρονο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις σε σημείο που διατάχθηκε σχετική έρευνα από τις αρχές.


Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media φαίνεται ο Σβαρτς ξαπλωμένος στο έδαφος και ακίνητος ενώ μια γυναίκα με την κόρη της, που είναι πεσμένες στα γόνατα, περνούν αργά γύρω του και αγγίζουν τα δάχτυλα των ποδιών του.

Σύμφωνα με την Daily Mail το κορίτσι δεν είναι άνω των 4 ετών, πράγμα που εξόργισε πολλούς χρήστες του twitter, με μερικούς από αυτούς να συγκρίνουν το γεγονός με την πορνογραφία ή την παιδοφιλία.


Τώρα η Εισαγγελία Ανηλίκων του Σάο Πάολο διεξάγει έρευνα για να εξακριβωθεί αν το Μουσείο «εκθέτει παιδιά και ενηλίκους σε ακατάλληλο περιεχόμενο». Επίσης διέταξε να αφαιρεθούν από Facebook και YouTube όσα βίντεο δείχνουν διάδραση του καλλιτέχνη με παιδιά.

Από την πλευρά του το Μουσείο αναφέρει πως υπήρχε προειδοποίηση για το περιεχόμενο, ενώ δεν κατέκρινε το γεγονός καθώς έκανε λόγο για «μίσος και εκφοβισμό» απέναντι σε κάτι που περιέγραψε ως ελευθερία της έκφρασης, προσθέτοντας πως το μικρό κορίτσι βρισκόταν εκεί μαζί με τη μητέρα του.


Να σημειωθεί πως τον Αύγουστο ο καλλιτέχνης είχε παρουσιάσει την ίδια performance στο Ινστιτούτο Goethe του Σαλβαδόρ, όπου επίσης συμμετείχαν ανήλικα παιδιά.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο