30 Οκτ 2017

Το Naji Cherfan Foundation παρουσιάζει την Alexandra Gravas στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


«Άφησε το φως σου να λάμψει» 20 Νοεμβρίου Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (20.30)

Μια βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά, με ...
καθαρά φιλανθρωπικό στόχο, παρουσιάζει το Ίδρυμα Naji Cherfan (Naji Cherfan Foundation - NCF) στις 20 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 




αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Στο κοντσέρτο, που έχει τίτλο «Άφησε το φως σου να λάμψει» τραγουδά η διεθνής ελληνίδα μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας, η οποία θέτει τη φωνή και την ερμηνεία της στην υπηρεσία των παιδιών.

Τα έσοδα της μοναδικής αυτής βραδιάς θα διατεθούν στην Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού - ΕΛΙΖΑ και στο Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ». Στη συναυλία συμμετέχουν ακόμα η Νεανική Χορωδία Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού και η ταλαντούχα 17χρονη Olivia Garcia από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έγινε πρόσφατα γνωστή, από την υποψηφιότητα της για την εκπροσώπηση της Αγγλίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2017.


Η Αλεξάνδρα Γκράβας θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, καθώς και τραγούδια από την πλούσια διαδρομή της στο διεθνές ρεπερτόριο. Ένα λυρικό, μελωδικό ταξίδι με τραγούδια από την Ελλάδα, το Μεξικό, την Κίνα, τον Λίβανο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, με την πολυταξιδεμένη ερμηνεύτρια να ενώνει με τη φωνή της διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες.

Συνοδοιπόροι της Αλεξάνδρας Γκράβας σε αυτή την ιδιαίτερη βραδιά είναι οι εκλεκτοί μουσικοί της: Δημήτρης Κουζής (βιολί), Γιάννος Γιοβάννος (τσέλο), Βιβή Γκέκα (μαντολινο), Πέτροας Μπούρας. (πιάνο-μουσική επιμέλεια).

To Ίδρυμα Naji Cherfan (Naji Cherfan Foundation - NCF) διοργανώνει τη φιλανθρωπική αυτή βραδιά για να τιμήσει τη μνήμη του Naji Cherfan, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, μετά από οδικό ατύχημα που του συνέβη με μοτοσυκλέτα στην Ελλάδα το 1996. Για δώδεκα χρόνια ως το 2008, ο Naji Cherfan, πάλευε να κρατηθεί στη ζωή. Η απουσία του άφησε μεγάλο κενό στις ζωές της οικογένειας και των φίλων του. Το Ίδρυμα Naji Cherfan είναι ο καρπός των προσπαθειών τους να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο ίδιος ο Naji, έγραψε μια σειρά από βιβλία μετά το ατύχημά του και κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Αυτά τα βιβλία μπορείτε να τα κατεβάσετε δωρεάν από τον παρακάτω σύνδεσμο:


Οι κεντρικές αξίες του Ιδρύματος Naji Cherfan Foundation βασίζονται στις προτεραιότητες της ζωής του Naji, για τη χριστιανική πίστη, τη βελτίωση της υγείας και την ενδυνάμωση της μόρφωσης. Οι κύριοι στόχοι του Ιδρύματος Naji Cherfan είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν υποστεί εγκεφαλικές βλάβες ως αποτέλεσμα ατυχημάτων με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Για περισσότερες λεπτομέρειες που σχετίζονται με το Ίδρυμα και τις φιλανθρωπικές δράσεις του, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://najicherfanfoundation.org/



Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού - ΕΛΙΖΑ είναι μία Ελληνική εξειδικευμένη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που ασχολείται αποκλειστικά με την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση και είναι η μόνη που δίνει έμφαση στην προσχολική ηλικία.

Σκοπός του ιδρύματος για το παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» είναι η παροχή κοινωνικής, θεραπευτικής, εκπαιδευτικής και επαγγελματικής κατάρτισης σε παιδιά και νέους ενήλικες ηλικίας 3 έως 30 ετών, οι οποίοι έχουν διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, κυρίως αυτισμό και ήπια έως σοβαρή νοητική καθυστέρηση ή συνδυασμό των παραπάνω καθώς και σε παιδιά με κοινωνικά και άλλα προβλήματα.

Εισιτήρια για τη συναυλία προς 50, 25 και 15 ευρώ φοιτητικό, προπωλούνται από τα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, τηλ. 2107282333).

Ώρα έναρξης: 20.30.

Supported by CCM International Ltd

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο