23 Οκτ 2017

Ετοιμάζεται ταινία με θέμα τη ζωή της Βίβιαν Λι - Από τους δημιουργούς της τηλεοπτικής σειράς Feud, Μίχαελ Ζαμ και Τζάφι Κόεν


Βιογραφική ταινία με θέμα τη ζωή της Βίβιαν Λι ετοιμάζεται από τους δημιουργούς της τηλεοπτικής σειράς Feud, Μίχαελ Ζαμ και Τζάφι Κόεν....



Σύμφωνα με το Variety, το σενάριο της ταινίας θα βασίζεται στο βιβλίο του Ούγκο Βίκερς «Vivien Leigh: An Autobiography» (Βίβιαν Λι: Μία αυτοβιογραφία), το οποίο καλύπτει όλη την ιστορία της ζωής της - συμπεριλαμβανομένης της σχέσης της με τον Λόρενς Ολίβιε, με τον οποίο ήταν παντρεμένη την περίοδο 1940-1960. Και οι δύο ήταν παντρεμένοι όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά, και μετά από ένα παράνομο ειδύλλιο, τελικά δημοσιοποίησαν τη σχέση τους.

Η Λι θεωρείται θρύλος και μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου. Κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τις ερμηνείες της στις ταινίες «Λεωφορείον ο Πόθος» και «Όσα παίρνει ο άνεμος». Ο ρόλος της ως Σκάρλετ Ο Χάρα στην κινηματογραφική μεταφορά του «Όσα παίρνει ο άνεμος» εξακολουθεί να θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους γυναικείους ρόλους όλων των εποχών. Η Λι κέρδισε τον ρόλο που διεκδικούσαν επίσης η Κάθριν Χέπμπορν, η Τζόαν Κρόφορντ και η Μπέτι Ντέιβις.

Ωστόσο για μεγάλο μέρος της ζωής της η Λι είχε προβλήματα υγείας ,έπασχε από διπολική διαταραχή και στα μέσα της δεκαετίας του '40 διαγνώστηκε με φυματίωση, μια ασθένεια που την ταλαιπώρησε χρόνια και προκάλεσε τελικά τον θάνατό της το 1967 σε ηλικία 53 ετών.

Αναμφισβήτητα ο ρόλος της Βίβιαν Λι θα είναι ένας από του πιο πολυπόθητους στο Χόλιγουντ.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο