9 Οκτ 2017

Η κόρη του Πικάσο στον Μακρόν: Εφερες και την Δουλτσινέα σου μαζί; [εικόνες]


Μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν να είναι ο ισχυρότερος άντρας στη Γαλλία αλλά αυτό δεν φαίνεται να εντυπωσιάζει την κόρη του Πάμπλο Πικάσο...
, Μάγια, που «μάλωσε» τον Γάλλο πρόεδρο επειδή καθυστέρησε να αφιχθεί σε έκθεση και προχώρησε και σε ένα... ίσως άκομψο σχόλιο για την Πρώτη Κυρία. 




Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Πρώτη Κυρία Μπριζίτ έφτασαν στην έκθεση «1932: Η ερωτική χρονιά» στο Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι για να ξεναγηθούν σε αυτήν, λίγο καιρό πριν ανοίξει επίσημα της πόρτες της. Το προεδρικό ζεύγος υποδέχτηκε η κόρη του Πάμπλο Πικάσο, Μάγια, που πλέον διανύει το 82ο έτος της ηλικίας της. «Καλημέρα νεαρέ, θα μπορούσα να είμαι γιαγιά σου. Ελπίζω να έχεις μια καλή δικαιολογία που άργησες» είπε η Μάγια, απευθυνόμενη στον Γάλλο πρόεδρο. 

«Ημουν στο γραφείο» της απάντησε ο Εμανουέλ Μακρόν, για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση: «Είναι βέβαιο;». Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα η Μάγια είπε: «Α, έφερε και τη Δουλτσινέα του. Καλημέρα Δουλτσινέα». 

Kαι, απευθυνόμενη ξανά στη Μπριζίτ, είπε: «Ωστε Μπριζίτ, δεν θέλεις να αλλάξεις το όνομά σου». 

Φωτογραφία: (Ian Langsdon/pool photo via AP)


«Α, ποτέ!» απάντησε γελώντας η Πρώτη Κυρία. 

Η Μάγια είναι ο καρπός του έρωτα του Πάμπλο Πικάσο με την Μαρί Τερέζ Βάλτερ, την επί 45 χρόνια ερωμένη του διάσημου ζωγράφου. 

Η 82χρονη Μάγια συνομίλησε για αρκετή ώρα με το προεδρικό ζεύγος, με τον κ. Μακρόν να ακούει με προσοχή όσα έλεγε η ηλικιωμένη γυναίκα. 

Η έκθεση, που αποτελείται από 100 έργα, θα διαρκέσει στο Παρίσι μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια τον προσεχή Μάρτιο θα μεταφερθεί στην Tate Modern του Λονδίνου. 

Στα έργα περιλαμβάνεται και ο περίφημος πίνακας «Le Rêve» (Το Ονειρο), πορτραίτο της Μαρί Τερέζ Βάλτερ.


Φωτογραφία: (Ian Langsdon/pool photo via AP)

Παρότι ο λαμπερό προεδρικό ζεύγος έχει συνηθίσει να... κερδίζει τις εντυπώσεις στις επισκέψεις του, αυτή τη φορά η Μάγια μονοπώλησε το ενδιαφέρον τον φωτογράφων...

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο