13 Οκτ 2017

Βιογραφική ταινία για τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ ζωγραφισμένη στο χέρι - Δημιουργήθηκε σε στούντιο της Ελλάδας και της Πολωνίας


Μία νέα ταινία για την ταραχώδη ζωή του Ολλανδού ζωγράφου, Βίνσεντ Βαν Γκογκ με τίτλο...
«Loving Vincent» προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες, με την συμβολή της Ελλάδας στην υλοποίησή της να είναι καθοριστική. 




Η διαφορά της σε σχέση με τις υπόλοιπες, έγκειται στο γεγονός ότι είναι η πρώτη ταινία animation που έχει ζωγραφιστεί στο χέρι.

Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι και μια ελαιογραφία ζωγραφισμένη με το χέρι από περισσότερους από 120 επαγγελματίες ζωγράφους, που ταξίδεψαν απ’ όλο τον κόσμο για να έρθουν στα στούντιο της Ελλάδας και της Πολωνίας και να πάρουν μέρος στην παραγωγή.

Από την Ελλάδα στην παραγωγή συμμετείχαν 20 ζωγράφοι, πολλοί από τους οποίους επιλέχθηκαν από την ελληνική εταιρεία παραγωγής Studio Bauhaus.Στο πρώτο στάδιο έγιναν τα γυρίσματα ζωντανής δράσης και στη συνέχεια τα 65.000 καρέ της ταινίας ζωγραφίστηκαν από τους καλλιτέχνες.

Η ταινία, σκηνοθεσίας των Ντορότα Κομπιέλα και Χιου Γουέλτσμαν εξερευνά τα τελευταία χρόνια της ζωής του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.Από το Μουσείο Βαν Γκογκ δόθηκαν συμβουλές σχετικά με το περιεχόμενο, και ο διευθυντής του, Axel Ruger, ενέκρινε επίσημα την ιδέα και το κινηματογραφικό σενάριο.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, συμπαραγωγή Πολωνίας-Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή του Κατάρ έγινε στη Γαλλία, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων στο Ανεσί στις 13 Ιουνίου του 2017.

Η ταινία προβάλλεται σε κινηματογραφικές αίθουσες της Ευρώπης, τον Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο. 

in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο