17 Οκτ 2017

Ο φον Τρίερ διαψεύδει τις κατηγορίες της Μπιόρκ για σεξουαλική παρενόχληση στα γυρίσματα του «Χορεύοντας στο σκοτάδι»


Νέο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει από την Κυριακή στους κύκλους του παγκόσμιου κινηματογράφου. 

Με αφορμή τον...
κατακλυσμό καταγγελιών για τον Γουάινσταϊν η Μπιόρκ αποκάλυψε στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ότι και εκείνη είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από Δανό σκηνοθέτη. 




Και μπορεί η ηθοποιός και τραγουδίστρια να μην έγραψε το όνομα του σκηνοθέτη ωστόσο το μυαλό όλων πήγε στον Λαρς φον Τρίερ, τον μοναδικό Δανό που έχει συνεργαστεί η Μπιόρκ. 

Άμεση ήταν η απάντηση του σκηνοθέτη που απέρριψε την Δευτέρα τις κατηγορίες της Ισλανδής ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά. «Δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Το γεγονός είναι ότι δεν ήμασταν φίλοι» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά. 

Πιο συγκεκριμένα η Μπιορκ στην ανάρτηση της ανέφερε ότι ήταν εξαιρετικά σαφές για εκείνη όταν μπήκε στο επάγγελμα των ηθοποιών ότι η παρενόχληση είναι ο κανόνας και πως δεκάδες άνθρωποι από το προσωπικό το επιτρέπουν και το ενθαρρύνουν. 

«Έχω καταλάβει ότι είναι καθεστώς να μπορεί ένας σκηνοθέτης κατά βούληση να αγγίζει και να παρενοχλεί τις ηθοποιούς και οι “παραδόσεις” το επιτρέπουν». 

H ίδια τονίζει ακόμα ότι ο σκηνοθέτης την έκανε να στεναχωριέται και την τιμωρούσε, δημιουργώντας πρόβλημα σε όλη την ομάδα καθώς όλοι οι συνεργάτες την θεωρούσαν περίεργη και απαιτητική. 

«Εγώ κατάφερα να το ξεπεράσω αλλά ανησυχώ για τις υπόλοιπες ηθοποιούς που δούλεψαν μαζί του» συμπληρώνει. 

Από τη μεριά το Λαρς φον Τρίερ υποστηρίζει ότι τίποτα από αυτά δεν συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας «Χορεύοντας στο σκοτάδι». 

Ο παραγωγός Πέτερ Άλμπεκ Γιένσεν, που έχει συνεργαστεί με τον Τρίερ σε πολλές ταινίες, είπε στην εφημερίδα ότι ο ίδιος και ο σκηνοθέτης είναι τα «θύματα"» στην ιστορία αυτή. Εξήγησε μάλιστα ότι «αυτή η γυναίκα ήταν πιο ισχυρή από εμάς τους δύο και την εταιρεία μας, τους διέταζε όλους» και εξαιτίας της κινδύνευε «μια ταινία στην οποία επενδύσαμε 100 εκατομμύρια κορώνες».

Ο 61χρονος Λαρς φον Τρίερ είναι συνηθισμένος στις αντιπαραθέσεις. Το 2011 χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» στις Κάννες, αφού δήλωσε ότι «κατανοεί» τον Χίτλερ. Στη συνέχεια πάντως ζήτησε συγγνώμη για τα όσα είπε.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο