παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

31 Οκτ 2017

Η «Μισιρλού» στο θέατρο «ΕΜΠΡΟΣ


Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 9μμ στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, ανεβαίνει η θεατρική παράσταση η «Μισιρλού».

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές της...
: «Από το υπερπέραν έρχεται στη γη η Μισιρλού για να μας σώσει από τον φόβο του θανάτου. Είναι μια υπερηρωίδα, ντίβα, φιλόσοφος κλόουν, όπου κλόουν βλέπε ομορφιά του ηλιθίου.
Η παράσταση διαρκεί μίαν ώρα μπορεί να θεωρηθεί ως μια διαδραστική κωμωδία, όπου εμπεριέχονται μυσταγωγικά, ατμοσφαιρικά, σουρεαλιστικά, στοιχεία μπουφόν και καμπαρέ.. Από τις κινήσεις της Τίνα Τέρνερ έως τον Επίκτητο και το πείραμα με την γάτα του Schrödinger ζωντανά επί σκηνής! H Μισιρλού με τις δυνάμεις της κάνει το κοινό να σκεφτεί διαφορετικά, με το γέλιο ο νους ανοίγει, δεν την ενδιαφέρει απλώς το χειροκρότημα, αλλά να σπρώξει τον κόσμο ένα βήμα πιο μπροστά, να τον αφυπνίσει».

Είναι μια κωμική διαδραστική παράσταση, όπου η σούπερ ηρωίδα- ντίβα- φιλόσοφος κάνει διάλεξη επάνω στο θέμα της φιλοσοφικής θεώρησης του θανάτου,εμπνευσμένη από την ομώνυμη ομιλία του φιλοσόφου Δημήτρη Λιαντίνη.

Η Μισιρλού χρησιμοποιεί χορό, επιστημονικά πειράματα,εναλλαγές κοστουμιών. Ο κόσμος γελά κι γίνεται συνοδοιπόρος της διάλεξης. Το κοινό έχει άμεση σχέση με τα δρώμενα επί σκηνής. Έχει παρουσιαστει στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου το 2016 και το 2017, και σε σκηνές στο Λονδίνο.

Για όλες τις ηλικίες.

Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή, Αθήνα

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο