Μας Αρεσουν

παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

20 Σεπ 2017

«Mall» του Αναστάση Πινακουλάκη στη σκηνή Black Box


Η παράσταση Mall του Αναστάση Πινακουλάκη από την Ομάδα Neverlanders, που παρουσιάστηκε και διακρίθηκε στο...
φετινό off off Athens festival στο Επί Κολωνώ, επανέρχεται στη σκηνή Black Box για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. 
Το Mall θα ανέβει από 7 Οκτωβρίου έως και 19 Νοεμβρίου 2017, κάθε Σάββατο στις 9:30μ.μ. και Κυριακή στις 7:00μ.μ.

Το Mall αποτελεί το πρώτο μονολογικό έργο της τριλογίας με τίτλο Η πικρή τριλογία του Νεοφασισμού του θεατρικού συγγραφέα Αναστάση Πινακουλάκη. Μετά την ολοκλήρωση του Mall θ’ ακολουθήσουν οι παραστάσεις των έτερων δύο μονολόγων της τριλογίας (Υγρασία στους Τοίχους και Το Αγόρι της οδού Αμερικής). 


Περίληψη του έργου:

Μετά από την κήρυξη αγνοούμενου ενός 9χρονου αγοριού από εμπορικό κατάστημα της Αθήνας, ο Χρήστος Λαζάρου, υπάλληλος του Neverland, εμφανίζεται ως αυτόπτης μάρτυρας στο αστυνομικό τμήμα. Η μαρτυρία του τον οδηγεί αυτόματα στον ανακριτή και καταδικάζεται σχεδόν αμέσως για έγκλημα πρώτου βαθμού. Παραμένει όμως ζητούμενο της ανακριτικής διαδικασίας κι αναπάντητο ερώτημα της Κοινής Γνώμης, με ποιον τρόπο έφυγε το 9χρονο αγόρι από το Mall και που βρίσκεται αυτή την στιγμή αφού οι κάμερες ασφαλείας δεν αποτελούν τεκμήριο της ομολογίας του φερόμενου ως δράστη.


Λίγα λόγια το έργο:

Το Mall γράφτηκε με αφορμή το πραγματικό γεγονός της απόπειρας απαγωγής ενός ανήλικου κοριτσιού από εμπορικό κατάστημα. Το γεγονός μεταποιείται δραματουργικά με τον δράση να εκθέτει τα κίνητρά του για την απαγωγή. Το έργο γράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2017 από τον βραβευμένο [Βραβείο Θεατρικού Κειμένου στο Free Thinking Zone (Hellenic Circle – Cultural Association in Brussels)] θεατρικό συγγραφέα Αναστάση Πινακουλάκη, στο πλαίσιο μίας τριλογίας μονολόγων με αφορμή την έξαρση της τρομοκρατίας και συμπεριφορές νεοφασισμού. Η πικρή τριλογία του νεοφασισμού, όπως λέγεται, αποτελείται από το “Mall”, το “Υγρασία στους Τοίχους” και το “Το αγόρι της οδού Αμερικής". Όπως πολλοί συγγραφείς έχουν γράψει τα έργα τους εμπνεόμενοι από τις δημοφιλείς στην εποχή τους ιστορίες των εγκληματιών, έτσι κι ο νέος συγγραφέας Αναστάσης Πινακουλάκης αναπλάθει δραματουργικά ορισμένα εγκλήματα του 21ου αιώνα. Ο συνδετικός κρίκος αυτών των μονολόγων είναι το Σύνδρομο της Ναρκισσιστικής Διαταραχής, μίας ψυχικής κατάστασης όπου ο άνθρωπος νιώθει πως διακρίνεται από μία σπάνια πνευματική ανωτερότητα και θέλει να ξεχωρίσει με τις πράξεις του. Το σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο «επιβάλει» τέτοιους είδους φαινόμενα που την αμέσως επόμενη στιγμή έχουν γεμίσει την αρχική μας στα κοινωνικά δίκτυα. 


Έγραψαν για την παράσταση: 

«Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο και τίποτε δεν είναι οριστικό σ’ αυτόν τον πολύπλευρο γρίφο που έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο Αναστάσης Πινακουλάκης, αφού όλα είναι πιθανά και όλα μπορούν να συμβούν όταν το μυαλό μπει σε περίεργα μονοπάτια.» 

(Ειρήνη Αϊβαλιώτου, Catisart)


«Σε έναν μονόλογο περίπου μιας ώρας, ο πρωταγωνιστής της παράστασης, Λάζαρος Βαρτάνης, μας καλωσορίζει στο χρονικό της ιστορίας της εξαφάνισης του παιδιού, αλλά και στην δική του προσωπική αντίληψη για την δουλειά του στο κατάστημα και για την ίδια την ζωή. Όσο περνάει η ώρα και καθώς η (αν)ομολογία του γίνεται εντονότερη, πιστεύεις στα αλήθεια πως παρακολουθείς ένα καλυμμένο ψυχολογικό θρίλερ, στο πλαίσιο της κοινωνικής – δραματικής του διάστασης.» 

(Δανάη Σωπασή, maxmag.gr) «Το έργο διαθέτει σπάνια θεατρικότητα, σταδιακές και άρτια δομημένες κορυφώσεις και ανατροπές, οι οποίες όχι μόνο δεν λειτουργούν «διακοσμητικά», αλλά έχουν ουσία και βάθος, συνθέτοντας ένα σφιχτό και λειτουργικό αποτέλεσμα.» 

(Λυδία Τριγώνη, Artic.gr)


Συντελεστές

Κείμενο/Σκηνοθεσία: Αναστάσης Πινακουλάκης 

Βοηθός σκηνοθέτη

Διαμόρφωση σκηνικού χώρου: Έφη Γκαραβέλα

Επιμέλεια Κίνησης: Κορίνα Κόκκαλη

Φωτισμοί: Ευγενία Μακαντάση

Φωτογραφίες/Trailer: Πάτροκλος Σκαφιδάς


Ερμηνεύει
Λάζαρος Βαρτάνης


Facebook Page παράστασης: Facebook/Mall - Η πικρή τριλογία του ΝεοφασισμούΠρώτη παράσταση: Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Τελευταία παράσταση: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Σάββατο στις 9:30μ.μ.

Κυριακή στις 7:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10€, 

Φοιτητικό/ Άνω των 65/Ανέργων 7€ 

Διάρκεια: 60΄(χωρίς διάλειμμα)

Χώρος: Σκηνή Black Box/Επί Κολωνώ

Κράτηση θέσεων & Πώληση εισιτηρίωνστο ταμείο του Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός 

τηλ 210 5138067, email: xkolono@otenet.gr, site: www.epikolono.gr 

Στάση Μετρό Μεταξουργείο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο