παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com

Μας Αρέσουν και Προτείνουμε

6 Σεπ 2017

Ξεκίνησαν οι προσλήψεις αναπληρωτών στην εκπαίδευση


Προσλήψεις αναπληρωτών άρχισε να ανακοινώνει από τις 3 η ώρα τα ξημερώματα το υπουργείο Παιδείας, με το πρώτο «κύμα» ...
συνολικά 9.802 ατόμων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία και δημοτικά) και 3.048 στη δευτεροβάθμια (γυμνάσια και λύκεια).

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ειδικά όπου και οι προσλήψεις καλύπτονται με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, η συντριπτική πλειοψηφία των προσλήψεων πηγαίνει στην ειδική αγωγή (2.094), γεγονός που αποδεικνύει ότι στην κρίσιμη αυτή βαθμίδα της εκπαίδευσης τα σχολεία είναι… γυμνά από μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προσλαμβάνονται ακόμη 954 άτομα βασικών ειδικοτήτων (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί κλπ).

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσλαμβάνονται 6.313 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων της χώρας και 3.489 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην ειδική αγωγή της βαθμίδας.

Με το δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες έδιναν τις προηγούμενες ημέρες περίπου 13.000-14.000 κενά εκπαιδευτικών σε νηπιαγωγεία και δημοτικά και 6.000-7.000 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, φαίνεται ότι το σχολικό έτος θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα με κενά περίπου 3000 στην πρώτη κατηγορία και 2.500-3.000 στην δεύτερη, που θα καλυφθούν σε επόμενες φάσεις προσλήψεων στη διάρκεια του Φθινοπώρου.

Το υπουργείο Παιδείας άλλωστε είχε υποσχεθεί κάλυψη του 70% των κενών στα σχολεία ως το τέλος της εβδομάδας.


Συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας γίνονται:

-Προσλήψεις 6.313 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το σχολικό έτος 2017-2018. Δηλαδή α) 1.404 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60 ως προσωρινοί αναπληρωτές , β) 4.902 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ70, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ16.01, ΠΕ19-20, ΠΕ32, ΠΕ18.41 ως προσωρινοί αναπληρωτές γ) 7 εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ70 ως προσωρινοί αναπληρωτές στα μειονοτικά σχολεία για το ελληνόγλωσσο πρόγραμμα με δαπάνες τακτικού προϋπολογισμού.


- Προσλήψεις 3.489 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια ειδική αγωγή και Εκπαίδευση ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου


- Προσλήψεις 954 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλήρους ωραρίου, κλάδων/ειδικοτήτων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ09, ΠΕ12.01, ΠΕ12.04, ΠΕ12.05, ΠΕ14.01, ΠΕ14.04, ΠΕ17.01, ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ17.04, ΠΕ18.01, ΠΕ18.02, ΠΕ18.04, ΠΕ18.07, ΠΕ18.08, ΠΕ18.10, ΠΕ18.12, ΠΕ18.18, ΠΕ18.20, ΠΕ18.23, ΠΕ18.24, ΠΕ18.31, ΠΕ18.33, ΠΕ18.36 και ΤΕ01.19 για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την κάλυψη των λειτουργικών κενών των σχολείων πανελλαδικά.


- Προσλήψεις 2094 εκπαιδευτικών κλάδων/ειδικοτήτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΑΕ (ειδική αγωγή), ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για το σχολικό έτος 2017-2018.


Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από σήμερα Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017.


Οι πίνακες των ονομάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr


Το συντονιστικό των αναπληρωτών

Στα παραπάνω προστέθηκε η «κραυγή αγωνίας» του Συντονιστικού Αναπληρωτών, Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους «για ακόμη μία χρονιά αναζητήσαμε τα ονόματα μας σε λίστες που καθορίζουν το μέλλον και τις ζωές μας. Χιλιάδες από εμάς για πολλοστή φορά βρισκόμαστε στις ουρές των διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. αναμένοντας να κάνουμε ανάληψη υπηρεσίας και να τοποθετηθούμε σε ένα, δύο, τρία ή/και περισσότερα σχολεία. Για ακόμη μία χρονιά θα διακόψουμε την επιδότηση του ΟΑΕΔ -αν ανήκουμε σε εκείνους τους «τυχερούς»- των 360 ευρώ με τα οποία περάσαμε το καλοκαίρι. Για ακόμη μία φορά θα βρεθούμε σε αναζήτηση κατοικίας στις νέες περιπέτειες που το υπουργείο και η κυβέρνηση μας καλούν να ζήσουμε. Νέο σχολικό περιβάλλον, νέοι συνάδελφοι και μαθητές, νέες προκλήσεις…»

«Και την ίδια στιγμή χιλιάδες άλλοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες αντιλαμβανόμαστε ότι το εισιτήριο για την εκπαίδευση δεν μας περιλαμβάνει ή αγωνιούμε για το αν το όνομά μας θα εμφανιστεί στους πολυπόθητους πίνακες προσλήψεων… Γιατί το ‘νέο σχολείο’ δεν αναφέρεται σε αριθμό εκπαιδευτικών που καλύπτουν ανάγκες, αλλά σε αριθμό ωρών που περισσεύουν και ανατίθενται σύμφωνα με τις πρόσφατες Υ.Α. και εγκυκλίους, σε αριθμό πιστώσεων που το ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτήσει…

Κι όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εκπαίδευση και τα σχολεία που κάθε χρόνο καλούμαστε να υπηρετήσουμε δεν έχουν ανάγκη από έκτακτο προσωπικό που θα καλύψει έκτακτες ανάγκες. Όπως επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ατέρμονες συζητήσεις των κενών και των αναγκών του σχολείου δεν είναι ούτε νέες ούτε προκαλούν πια έκπληξη. Είναι μια πραγματικότητα που βάρβαρα έρχεται να θυμίσει σε όλους την ασφυκτική κατάσταση των σχολείων μας» τονίζουν στην ανακοίνωση τους.

«Έχουμε κουραστεί να επανέρχεται σαν κακόγουστο αστείο η υπόσχεση παλιών και νέων υπουργών Παιδείας για διορισμούς εκπαιδευτικών. Διορισμούς, όμως, που η κυβέρνηση (τωρινή και προηγούμενες) έχουν δεσμευτεί να μην πραγματοποιήσουν, ακολουθώντας με ευλάβεια τις εντολές και τις απαιτήσεις των θεσμών, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που θρασύτατα δηλώνουν ότι το δημόσιο, και η εκπαίδευση, χρειάζεται συρρίκνωση» αναφέρουν.

Και ζητούν να γίνουν μαζικοί διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών σε γενική και ειδική αγωγή όλων των ειδικοτήτων, προσλήψεις αναπληρωτών αποκλειστικά και μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών .


Και... μπόνους εισιτηρίων

Στα παραπάνω, προστίθεται και «ακτοπλοϊκό μπόνους» που ανακοίνωσαν ότι δίνουν τα υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας σε εκπαιδευτικούς. Έτσι, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πρόκειται να μεταβούν σε κάποιο νησί, όπου αποτελεί τον τόπο διορισμού τους, όπως έγινε γνωστό, θα έχουν την δυνατότητα έκπτωσης 50% στα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια με τις εταιρείες BLUE STAR FERRIES, SUPERFAST FERRIES, ANEK LINES, HELLENIC SEAWAYS και MINOAN LINES.

Πρέπει βέβαια να θυμίσουμε ότι οι 4.000 που προσλαμβάνονται θα πρέπει να μετακινηθούν άμεσα για να αναλάβουν υπηρεσία στα νησιά της χώρας.
Πηγή: in.gr

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο