17 Αυγ 2017

Αυγουστιάτικες προβολές στην «Αιολία»


Συνεχίζεται το σταθερό ραντεβού των κατοίκων της Καισαριανής και των γειτονικών δήμων...
στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο «Αιολία» (Σολομωνίδου & Φιλαδελφείας, Καισαριανή, 




τηλέφωνο: 210.7247.600). Οι ώρες προβολών είναι στις 21.30. Από Δευτέρα έως Πέμπτη η είσοδος είναι δωρεάν και την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή κοστίζει 5 ευρώ.

Σήμερα: «Ο ειρηνοποιός» (1975) του Γούντι Αλεν. Στη Ρωσία του 19ου αιώνα ο Μπορίς κατατάχθηκε στο στρατό για να σώσει την πατρίδα από τη γαλλική εισβολή. Σύντομα μετατρέπεται σε «ήρωα κατά λάθος». Με τους Γούντι Αλεν και Νταϊάν Κίτον.

Παρασκευή 18, Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Αυγούστου: «Ατίθασες» (2015) της Ντενίζ Γκασμέ. Πέντε αδερφές μεγαλώνουν στο σπίτι της γιαγιάς τους στην επαρχιακή βόρεια Τουρκία.

Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Αυγούστου: «Σαλβαδόρ Αλιέντε» (2004) του Πατρίσιο Γκουσμάν. Ο Π. Γκουσμάν μετά από 30 χρόνια επιστρέφει στη Χιλή, αναζητώντας το νήμα με τον άνθρωπο που του καθόρισε τη ζωή. Μέσα από υλικά που ο ίδιος είχε κινηματογραφήσει, αλλά και με συνεντεύξεις που είχαν πάρει οι κόρες του από συναγωνιστές του, τον πρέσβη τότε των ΗΠΑ, τον Φιντέλ Κάστρο, προσπαθεί να ανασυνθέσει εκείνη την εποχή.

Τετάρτη 23 και Πέμπτη 24 Αυγούστου: «Ασανσέρ για δολοφόνους» (1958) του Λουί Μαλ. Ο Ζιλιέν δολοφονεί τον σύζυγο της ερωμένης του, εγκλωβίζεται όμως στο ασανσέρ, ενώ εκείνη τον αναζητά στο Παρίσι. Με τους Ζαν Μορό και Μορίς Ρενέ.

Παρασκευή 25, Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Αυγούστου: «Καζαμπλάνκα» (1942) του Λάικλ Κέρτιζ. Τιμήθηκε με τρία «Οσκαρ» και ήταν υποψήφια για άλλα πέντε. Ο Ρίτσαρντ Μπλέιν ζει στην Καζαμπλάνκα και είναι ιδιοκτήτης ενός κλαμπ. Η Καζαμπλάνκα είναι ένα μέρος το οποίο οι φυγάδες από τη ναζιστική Γερμανία χρησιμοποιούν ως πρώτο σταθμό του δρόμου τους προς την Αμερική. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα ζευγάρι, η Ιλζα και ο Βίκτορ Λάσλο. Ο Λάσλο είναι ένας καταδιωκόμενος ηγέτης της Αντίστασης και η Ιλζα ένας παλιός έρωτας του Ρίτσαρντ, από την εποχή που ζούσε στο Παρίσι... Με τους Μοχάμεντ Φελάγκ, Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Ινγκριντ Μπέργκμαν.

Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Αυγούστου: «Ο εξαιρετικός κύριος Lazhar» (2011) του Φιλίπ Φαραλντό. Ενας Αλγερινός, που αναζητά πολιτικό άσυλο στον Καναδά, προσλαμβάνεται σε μια τάξη αντικαθιστώντας τη δασκάλα, η οποία αυτοκτόνησε. Με τους Μοχάμεντ Φελάγκ και Σοφί Νέλις.

Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Αυγούστου: «Τα 400 χτυπήματα» (1959) του Φρανσουά Τριφό. Η αδιαφορία των γονιών του και η αυταρχική συμπεριφορά του σχολείου σπρώχνουν τον 13χρονο Αντουάν, ο οποίος ονειρεύεται τη θάλασσα, σε ένα ταξίδι φυγής στους δρόμους του Παρισιού. Με τους Ζαν - Πιερ Λεό και Αλμπέρ Ρεμί.
Φωτογραφία: Από την ταινία «Καζαμπλάνκα»

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο