5 Ιουλ 2017

Άνοιξε το Λύκειο της Επιδαύρου με 140 σπουδαστές


Άνοιξε τις εργασίες του το διεθνές Λύκειο Επιδαύρου, ο νέος εκπαιδευτικός θεσμός του...
Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.




Για δεκαπέντε ημέρες έως τις 19 Ιουλίου, 25 διεθνείς διδάσκοντες θα εκπαιδεύσουν 140 σπουδαστές δραματικών σχολών και φοιτητές θεατρικών τμημάτων απ΄ όλο τον κόσμο, με στόχο την εφαρμοσμένη μελέτη του αρχαίου δράματος.

Αρκετές από τις εκδηλώσεις του Λυκείου Επιδαύρου θα είναι ανοιχτές στους πολίτες, τα παιδιά, καθώς και στο διεθνές κοινό των παραστάσεων του Φεστιβάλ.

Masterclasses, παραστάσεις και διαλέξεις, εργαστήρια εκπαίδευσης κοινού και εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, αποτελούν το πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους.

Παράλληλα, συνεχίζεται η δημιουργική απασχόληση για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, κατά τη διάρκεια των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και όσο οι γονείς τους παρακολουθούν την παράσταση.

Όσο για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ανεβαίνει ο «Οιδίπους επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη, με τον Κώστα Καζάκο στον κεντρικό ρόλο.

Μαζί του, οι Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Τζέννυ Κόλλια, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Δημήτρης Λάλος.

Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, η Ιώ Βουλγαράκη εμπνέεται από τον Όμηρο για να δημιουργήσει την παράσταση «Άφιξις». Η παράσταση ξεκινάει με δρώμενο-πορεία από το λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου προς το θέατρο, με τους ηθοποιούς (Αργύρη Ξάφη, Αλέξανδρο Λογοθέτη κα) σε αφηγήσεις της Οδύσσειας.

Αντιστοιχισμένο περιεχόμενο

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο