Μας Αρεσουν

παρασκηνια

Δελτία τύπου, ανακοινώσεις, ενημέρωση για την δουλειά σου;
Στείλε μας εδώ: info@paraskinia.com η prothselida@gmail.com (όχι και στα δύο)

Γράψτε το Email σας και ενημερωθείτε πρώτοι!

1 Ιουν 2017

Πέθανε ο σεναριογράφος Λευτέρης Καπώνης


Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών ο Λευτέρης Καπώνης, ο γνωστός σεναριογράφος...
, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.
Ο Λευτέρης Καπώνης γεννήθηκε στη Γουριά Μεσολογγίου το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 1981 εργάστηκε ως σεναριογράφος στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Όπου και έγραψε τριάντα πέντε σειρές, μεταξύ των οποίων το πολύ πετυχημένο «Και οι Παντρεμένοι Έχουν Ψυχή», το «Τζιβαέρι», το «Εραστής Δυτικών Προαστίων», το «Η Απλή Μέθοδος Των Τριών», το «Ελλάς Το Μεγαλείο σου» και άλλα…

Επίσης, έγραψε τα βιβλία «Το Σημάδι του Έρωτα», «Το Φτερούγισμα του Γλάρου», «Παλίρροια», «Τζιβαέρι» και περισσότερα από 10 σενάρια για κινηματογραφικές ταινίες και αρθρογραφούσε μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 στην εφημερίδα Αυγή.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης.


Το «αντίο» από τον Πάνο Σκουρολιάκο

Η ανακοίνωση του Πάνου Σκουρολιάκου για το θάνατο του Λευτέρη Καπώνη αναφέρει: «Αποχαιρετάμε τον σπουδαίο αγωνιστή της δημοκρατίας και άνθρωπο του πολιτισμού, τον σεναριογράφο Λευτέρη Καπώνη. Έναν από τους πολλούς γενναίους που αντιστάθηκαν με τη δράση του και τα κείμενα του στη χούντα των συνταγματαρχών. Που συνελήφθη για τη δράση του από το φασιστικό καθεστώς, καταδικάστηκε από το έκτακτο στρατοδικείο και εκτοπίσθηκε για δυόμιση χρόνια. Ο Λευτέρης στη συνέχεια αφιερώθηκε στην συγγραφή σεναρίων και δημιούργησε δεκάδες επιτυχίες (« Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή», κ.α. ). Τα τελευταία χρόνια όλοι θυμόμαστε τα κοφτερά και άκρως ενδιαφέροντα κείμενα του στη εφημερίδα μας, την Αυγή. Ο σύντροφος Λευτέρης είχε πολλά να δώσει ακόμα. Δυστυχώς, η ασθένεια ανέστειλε την δραστηριότητα του και τέλος τον πήρε από κοντά μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αριστερή του επιμονή στα θεωρητικά του κείμενα, αλλά και στην πράξη, για το αστείρευτο χιούμορ και την καλή του διάθεση για την ζωή, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες της δικής του ζωής.

Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος

Συντονιστής της ΕΠΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής».

Η Ενημέρωση στην Ελλάδα και τoν Κόσμο